Vintervarsel skaber travlhed på dækcentre

Vintervejret kan være på vej til Nordjylland, og det betyder travlhed på dækcentrene. Listen af bilister, der ønsker at få vinterdæk på, er lang, og i Frederikshavn er vintertjenesten klar til at holde vejene farbare, hvis sneen begynder at falde.

Endnu et dækskifte er i gang hos T. Hansen i Brønderslev. Meteorologerne mener, at vinteren snart kommer, og derfor er der rift om at få nye sutter på den firhjulede.

- Hver dag er der fuldt booket, så der er rigeligt at se til, siger butikschef Thomas Gundelund.

Det er nok langt fra alle bilister, der når at få skiftet til vinterdæk, før sneen kommer. Vintervejret kan nemlig melde sin ankomst allerede søndag.

- Der er barskt vejr i vente både med hensyn til vind og med hensyn til nedbør, der går over i sne i løbet af natten. Det kan betyde, at vi i morgen tidlig (søndag red.) allerede har et par centimeter sne og størst risiko er der, hvor vi er højt oppe i terrænet. Så i løbet af søndag kommer der noget mere sne og i det her område risiko for over ti centimeter nysne, siger TV 2 Vejrets meteorolog Jens Ringgård Christiansen.

Det er specielt Frederikshavn-området, der kan blive malet hvidt. Her er vejtjenesten dog velforberedt.

- Vi var forberedt 15. oktober. Der gik vi i vagt. Der havde vores værksted sammen med de eksterne mekanikere gjort vores vintergrej klar. Vagterne var klar, vagtplanerne var klar og salten var nede i hallen, siger vinteransvarlig Peter Nielsen fra Frederikshavn Kommune.

Vejtjenesten i Frederikshavn har været ude at salte en enkelt gang i efteråret, men saltsprederne kommer sandsynligvis til at køre noget oftere i den kommende tid, hvor vejtemperaturen ventes at falde.

I T. Hansen bliver der langet masser af vinterdæk over disken, men også sprinklervæske, isskrabere og andet vintergrej bliver solgt. Så nu kan vinteren bare komme an.


Seneste nyt

fra Nordjylland