Vintervejr på vej

 Vintervejr på vej

Den nye uger starter med vinterligt novembervejr - tirsdag bliver en blæsende dag med både regn, slud og tøsne.

Tidligt søndag morgen dykkede temperaturen i Midtjylland til -5,1° og gjorde morgenen til efterårets hidtil koldeste - og den nye uge fortsætter i det kolde spor med mulighed for at se snefnug i nedbøren. Oplyser TV2 Vejrcenter.

- Mandag strømmer kold luft frem til Danmark østfra, og selvom der især i de østlige egne kan komme lidt regn, så bliver dagen mest tør mange steder med muligheder for at se solen. Et lavtryk over Østeuropa masser sig dog frem mod landet og skal ind over
Danmark i løbet af tirsdagen - og det kan give vinterlig
nedbør." Fortæller Danny Høgsholt TV2 Vejrcenter.

Nord og vest for lavtrykket vil kold luft nemlig fortsat
strømme ned over de vestlige egne fra nordøst, og det kan især i Nordjylland få nedbøren til at gå over i slud og tøsne ved temperaturer på blot et par graders varme, når den i dagens løb breder sig ind over landet fra sydøst. Samtidig bliver det blæsende med frisk vind til kuling, i Vendyssel måske endda op til hård kuling, fra øst og nordøst.

Den præcise bane for lavtrykket er endnu lidt usikker, og det kan have betydning for hvor stor en del af landet der får del i nedbøren, men som det ser ud søndag middag er der lagt i ovnen - eller fryseren om man vil - til en rigtig råkold og blæsende tirsdag.

Det kolde vejr ser ud til at holde ved indtil midt på ugen,
hvor nye frontsystemer vestfra bringer mildere og ustadigt vejr med sig.


Seneste nyt

fra Nordjylland