Virksomhed beskyldes for skattefusk og brug af illegal arbejdskraft

Nordjysk virksomhed beskyldes for at udnytte polsk arbejdskraft. Fagforbundet 3F har anmeldt Nordic Emballage, Aalborg, til politiet, fordi fagforbundet mener, virksomheden bruger illegal arbejdskraft, snyder i skat og bryder overenskomsten.

- Man får medlidenhed med polakkerne, når man hører om, hvordan de har arbejdet fra tidlig morgen til sen aften, og for en enkelt af dem, vi nu vil køre sag for, er tilfældet, at han har arbejdet hver eneste dag i otte uger, fortæller faglig sekretær, John Ø. Pedersen fra fagforbundet 3F i Aalborg.
Det er her syv polske arbejdere har henvendt sig for at gøre opmærksom på deres arbejdsforhold hos palle-virksomheden Nordic Emballage.

Ifølge 3F kom to af de polske ansatte forbi fagforeningen forleden for at melde sig ind.
- Det gjorde de i en middagspause, da de senere vendte hjem til den bopæl, virksomheden har anvist dem, så mødte chefen op og fyrede dem og smed dem ud af lejligheden. Vi har nu lønsedler for de pågældende to, lønsedlerne stemmer overens med danske forhold med hensyn til løn og arbejdstimer, men det, vi får oplyst, er, at de ud over det har arbejdet til 60 kroner i timen udenom skat. Dertil kommer, at der er yderligere fem polske arbejdere på virksomheden, som opholder sig i landet illegalt og får deres løn udbetalt kontant, siger John Ø. Pedersen.
Hos Nordic Emballage tager direktøren beskyldningerne med sindsro.
- Vi har en aftale på onsdag med 3F, hvor vi skal diskutere tingene, men jeg ser ingen problemer i det, vi har intet at skjule, jeg har bortvist to medarbejdere, og tingene er gået efter bogen, siger Niels Gade, direktør for Nordic Emballage til TV2NORD.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord