Virksomhed er træt af Post Danmark: A-posten når ikke frem

Det koster 19 kroner at sende et A-brev med Post Danmark, og så burde man være sikker på, at brevet er fremme den næste dag. Sådan er virkeligheden bare ikke, har et nordjysk firma erfaret.

Nordjysk Båndtryk sælger guldtryk på kransebånd til begravelser. I sagens natur en vare, der bare ikke må komme for sent frem til de, der har bestilt båndene.

Alligevel så sker det angiveligt ofte - til stor stror frustration for ejeren af Nordjysk Båndtryk, der bruger Post Danmark og sender båndene afsted som A-post.

- Jeg føler mig røvrendt. Det kan ikke være rimeligt, at jeg skal betale en masse penge for at få sendt breve, som Post Danmark lover er fremme næste dag, og så sker det ikke alligevel, siger Kjeld Rye, der er indehaver af Nordjysk Båndtryk.

Jeg føler mig røvrendt. Det kan ikke være rimeligt.

Det at A-posten ikke når frem dagen efter har betydet, at gartnere og blomsterbutikker - blandt andre blomsterbutikken Victoria i Sindal - helt har droppet Nordjysk Båndtryk som leverandør.

- Kransebåndene var sommetider forsinket, og det dur ikke, når de skal bruges til begravelser. Det siger sig selv, at det kan vi ikke leve med, siger Lena Larsen, der arbejder i blomsterbutikken Victoria.

Den 1. januar satte Post Danmark portoen for et A-brev op til næsten det dobbelte. Fra 10 til 19 kroner. Siden den voldsomme pristigning har Kjeld Rye tre gange oplevet, at forsendelser med kransebånd ikke er nået frem til dagen efter.

Post Danmark svarer på kritikken

Erik Krejberg, områdechef Post Danmark

- Vi har haft lidt udfordringer i starten af året på grund af snevej, men det er ikke en undskyldning, så der der nok også andre, der han oplvet det.

Spørgsmål: Hvad vil I gøre ved det?

- Vi vil stramme op og ligegyldigt hvilke forsendelser vi får ind, skal vi levere til den tid, der er aftalt, så det vil vi gøre alt for at kunne.

Spørgsmål: Så fra i dag af kører det med A-posten?

- Vi har jo mange forsendelser igennem vores system hver dag, så at der sker fejl, skal man kunne forvente. Men vi skal gøre det bedre end det Nordjysk Båndtryk har oplevet.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland