Virksomheder afholder DM for at tiltrække it-eksperter

Danske virksomheder bliver i stigende grad udsat for digitale angreb.

quote Behovet for sikkerhedseksperter er rigtig stort. Der er mange ubesatte stillinger i dag

Jens Myrup Pedersen, lektor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet

Hacking, ondsindede it-angreb og tyveri af personfølsomme data. Danske virksomheder bliver i stigende grad udsat for digitale angreb, hvilket kan have store konsekvenser.

Derfor afholder flere virksomheder, i samarbejde med Aalborg Universitet, weekenden over danmarksmesterskaberne i cybersikkerhed for gymnasieelever for at skubbe til deres interesse for it-verden.

En af deltagerne er Jeppe Kristensen, der til daglig går på programmeringslinjen på EUC Nord HTX i Frederikshavn.

- Jeg synes, det er spændende at være med. Det er spændende, og man lærer en masse nyt, man ikke kunne have lært i skolen, siger Jeppe Kristensen.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Stor mangel på sikkerhedseksperter

Danske virksomheder skriger lige nu efter flere it-sikkerhedseksperter, og derfor håber de på, at et arrangement som DM i cybersikkerhed kan give flere unge interesse for at søge ind på en it-uddannelse.

- Behovet er rigtig stort. Der er mange ubesatte stillinger i dag, og vi regner med, at der kun kommer flere ubesatte stillinger. Og vi kan se, at det ikke kun er et problem i Danmark, men at det er et globalt problem, siger Jens Myrup Pedersen, lektor i cybersikkerhed på Aalborg Universitet.

Cirka 100 gymnasieelever fra hele landet er blevet inviteret med til weekendens arrangement. En af de virksomheder, der står bag DM i cybersikkerhed, er energi- og televirksomheden Norlys, der har svært ved at finde kvalificerede it-sikkerhedeksperter.

- Når vi deltager i DM i cybersikkerhed, håber vi, at vi får skabt ekstra interesse, så nogle af dem får lyst til at uddanne sig inden for cybersikkerhed, siger Søren Maigaard, sikkerhedschef hos Norlys.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Bliver trænet i cyberforsvar

Til weekendens DM er eleverne blevet fordelt i teams, hvor de skal løse en opgave, der går ud på at identificere potentielle trusler mod en virksomhed og lære mere om it-sikkerhed.

- De møder andre, der har samme interesse som dem selv. De møder nogle af vores studerende, der kan hjælpe dem videre. De møder virksomheder, der arbejder med cybersikkerhed og får et indblik i de mange ting, man kan lave med cybersikkerhed, siger Jens Myrup Pedersen.

Nu må tiden så vise, om dagen har givet eleverne større interesse for at arbejde med it-sikkerhed.

- Jeg har tit tænkt på at søge ind på noget med it og elektronik. Om det skal være med cybersikkerhed, ved jeg ikke, men noget i den retning, siger Jeppe Kristensen.

DM i cybersikkerhed varer indtil i morgen, søndag. Det næste DM i cybersikkerhed er planlagt til at blive afholdt 3.-4. oktober næste år hos Microsoft i København.

 
 
Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Seneste nyt

fra Nordjylland