Virksomheder hjælper trængte unge i gang

Alt for mange unge kommer ikke i gang med en uddannelse når de forlader folkeskolen, men det vil foreningen Talentspejderne råde bod på. Ved hjælp af mentorer vil de hjælpe de unge med at finde ud af, hvad de er gode til.

Kasper Løkken Hansen blev student i 2011. Lige siden har han forsøgt at få gang i karrieren.

- Jeg har både været inden for sygepleje, jeg har prøvet noget IT, og jeg har været ved en købmand. Mange forskellige grene, men ingen af dem slog rigtig fast, og så begyndte jeg bare at tvivle mere og mere på mig selv, siger Kasper Løkke Pedersen til TV2 NORD.

quote Jeg har både været inden for sygepleje, jeg har prøvet noget IT, og jeg har været ved en købmand. Mange forskellige grene, men ingen af dem slog rigtig fast, og så begyndte jeg bare at tvivle mere og mere på mig selv

Kasper Løkke Pedersen

Kasper er ikke alene. 20 procent af en årgang er ikke i gang med en uddannelse fem år efter, de har forladt folkeskolen. Landsforeningen Talentspejderne har derfor lavet et program, som skal hjælpe de unge.

- Det vi kan gøre igennem det her program, det er at lave forskellige test og øvelser der viser, hvor deres naturlige talent er. Ud fra det, er det meget nemmere at finde frem til, hvad man skal gå i gang med, siger sekretariatschef i Landsforeningen Talentspejderne Tom Thinggaard Pedersen til TV2 NORD.

De unge bliver koblet sammen med en talentspejder, som i Kaspers tilfælde blev Dennis Sørensen fra Siemens i Aalborg. Han har nu fulgt Kasper i et halvt år.

quote Jeg kan se en forskel på den Kasper jeg mødte for seks måneder siden, og så den Kasper jeg ser i dag. I dag har Kasper en stor forståelse for egne styrker

Dennis Sørensen, Senior gruppeleder, Siemens Gamesa

- Jeg kan se en forskel på den Kasper jeg mødte for seks måneder siden, og så den Kasper jeg ser i dag. I dag har Kasper en stor forståelse for egne styrker, så på den måde har det været positivt, siger senior gruppeleder Dennis Sørensen fra Siemens Gamesa til TV2 NORD.

Kasper er lige nu i praktik i en fritidsordning, så derfor overvejer han, om han skal begynde at læse til pædagog.

- Jeg ved ikke, om det skal være det endnu. Men det jeg har fået bekræftet derude, det er, at der er nogle ting, jeg er supper god til, siger Kasper Løkke Pedersen til TV2 NORD.

Landsforeningen Talentspejderne har fået støtte til det næste hold af unge fra Styrelsen for arbejdsmarkedet og rekruttering og fra A.P. Møllers Støttefond.


Seneste nyt

fra Nordjylland