Virksomheder mangler lærlinge

I årevis har man hørt om unge på erhvervsuddanelserne, der mangler lærepladser. Nu er situationen den, at også mange virksomheder mangler lærlinge. Især en bestemt slags: industriteknikerelever. En uddannelse, som de unge ikke er helt hooked på endnu.

I dag var der officiel afslutning på Tech College Aalborg for de to allerførste EUX-industriteknikere i Danmark. En uddannelse som kun de færreste kender ret meget til.

- I gamle dage stod man ved en drejebænk og fik sorte negle. I dag er det computerstyret bearbejdning. Uddannelsen er utrolig spændende, forklarer Lasse Brunhøj Jensen, der er en af de to nyudklækkede EUX-studenter.

Virksomhederne, hvor de nyuddannede industriteknikere har været i lære, skriger på flere unge, der vil tage netop den her uddannelse, som kombinerer en studentereksamen med en håndværksuddannelse. I gamle dage stod man ved en drejebænk og fik sorte negle. I dag er det computerstyret bearbejdning

I branchen savner vi virkelig industriteknikere, og vi vil rigtig gerne at unge mennesker kommer i gang med den her uddannelse. Der er et stort behov derude, siger produktionschef Pia Horup fra Hydratech.

- Det er virklig svært at finde nogen lærlinge. Der kommer ikke så mange ansøgninger, supplerer Per Sørensen, der er lærlingekoordinator hos virksomheden Serman & Tipsmark.

Af 32 EUX-elever, der netop er blevet færdige på Tech College Aalborg har altså kun to unge fundet industritekniker-faget interessant, mens der er altså brug for mange flere.

MERE I TV2 NORD KL. 19:30

 


Seneste nyt

fra Nordjylland