Virksomheder råber på højere fradrag til forskning

14 danske virksomheder, inklusive nordjyske Sintex, efterlyser nu et ekstrafradrag på forskning. De mener, det vil øge væksten og skabe flere arbejdspladser.

14 danske virksomheder med pumpegigaten Grundfos i spidsen er gået sammen om at kæmpe for et ekstrafradag på forskning i Danmark. Virksomhederne mener, at et ekstrafradrag på 150 procent vil føre til tusindvis af nye arbejdspladser og milliarder i højere BNP.

En af virksomhederne, der er gået med i kampagnen, er nordjyske Sintex, der producerer komponenter til Grundfos. De vil gerne investere mere i deres udviklingsafdeling, og forskningsfradraget vil gøre håbet til en realitet. 

- Det vil gøre det muligt for os at proppe flere ressourcer i den teknologiudvikling, vi har i forvejen. Vi har en velfungerende innovationsafdeling og i og med, at den får flere ressourcer, vil vi kunne bidrage til vores nye teknologier. Det er noget, vi kan leve af i fremtiden, siger produktionsdirektør i Sintex, Rico Amstrup. 

Sintex blev grundlagt i 1979 og er gået fra en omsætning på 2 millioner kroner til til 200 millioner kroner.

Kampagnen for skattefradraget hedder Rig På Idéer, og de 14 virksomheder, der står bag, beskæftiger cirka 30.000 medarbejdere i Danmark.

De mener, at et ekstrafradrag på 150 procent vil skabe 8.500 arbejdspladser på kort sig, bidrage med 21,3 milliarder kroner til Danmarks BNP og øge eksporten med 12 milliarder kroner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland