Virksomhedskonkurs i Randers truer nordjyske landmænd

Agri Nord har åbnet krisetelefon for landmænd, der er berørte af grovvarefirmaet BMG A/S’ konkurs.

Det kan få store konsekvenser for flere nordjyske landmænd, at en virksomhed i Randers forleden dag gik konkurs. Siden grovvarefirmaet BMG A/S i tirsdags måtte dreje nøglen om, har telefonerne hos Agri Nord bimlet og bamlet. Og derfor opretter rådgivningsvirksomheden for landmænd nu en krise-hotline. 

- Der er desværre over 50 af Agri Nords kunder, som på nuværende tidspunkt er ramt af grovvareforretningen BMG A/S’ konkurs, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Antallet af berørte landmænd kan dog sagtens blive større, vurderer direktør i Agri Nord, Kim Koch. Blandt de kunder, Agri Nord har hørt fra indtil nu, har flere store beløb i klemme. Der er dog, indtil videre, ingen af landmændene, der er gået konkurs som følge af BMG-konkursen

- Men det er desværre ikke utænkeligt, at der kan ske, siger Kim Koch.

Også formand for Agri Nord ser med alvorlige øjne på situationen for de nordjyske landmænd, der har fået fingrene i klemme. 

- Det er en katastrofal situation for de landmænd, der har haft tillid til BMG og har handlet med dem. Det er netop i en ekstraordinær situation som denne, at landmændenes egen forening skal på banen. Så selvfølgelig støtter vi op med krisehjælp til de af vores medlemmer og kunder, der er ramt, lyder det fra Carl Christian Pedersen. 

Det er ikke kun landmænd, der bliver ramt af konkursen. Tirsdag meldte Spar Nord ud, at de må nedjustere forventningerne til årsresultatet for 2018 med 80 millioner kroner, fordi den konkursramte virksomhed var blandt bankens kunder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland