Virksomhedspraktik er gået over gevind

Nordjylland ligger i top med brugen af virksomhedspraktik. Ifølge Formand for LO-Aalborg, misbruges virksomhedspraktikken.

Regeringens ændring af refusionsreglerne pr. 1. januar 2011 har fået jobcentrene til at sende de arbejdsløse i virksomhedspraktik i stor stil. Og det er især i det nordjyske, at man benytter sig af muligheden.
I Nordjylland var knap 990 fuldtidspersoner i virksomhedspraktik i årets første halvdel, hvilket svarer til næsten hver femte af de godt 5.000 aktiverede (opgjort i fuldtidspersoner).

Morsø og Jammerbugt har 1. og 2. pladsen, som de kommuner i landet, der bruger relativt mest og næstmest virksomhedspraktik i beskæftigelsespolitikken. I Morsø sendes hele 40 procent af dagpengemodtagerne ud i virksomhedspraktik, mens andelen i Jammerbugt er godt 34 procent, det viser den endnu ikke offentliggjorte rapport Zoom på Arbejdsmarkedet, udarbejder af LO. Perioden dækker første halvår af 2011.

- Vi er dybt bekymrede over, at så mange arbejdsløse sendes ud i virksomhedspraktik. Ordningen er beregnet til særligt svage grupper og folk, der har brug for at skifte branche. Men vi har efterhånden mange indberetninger om, at helt almindelige håndværkere sendes ud i deres eget fag på virksomhedspraktik, der er gratis for virksomheder, siger formand for LO-Aalborg, Anna Kirsten Olesen.

Årsagen til den voldsomme stigning i antallet af arbejdsløse i virksomhedspraktik, er, at regeringen har ændret refusionsreglerne fra 1. januar 2011, så kommunerne i dag får langt større refusion fra staten, når de sender en arbejdsløs i virksomhedspraktik.


Seneste nyt

fra Nordjylland