VisitNordjylland booster turisme med 50 millioner kroner

Siden 2008 har Nordjylland tabt markedsandele i forhold til de øvrige regioner i Danmark. En fordobling af markedsføringsbudgettet næste år skal vinde de tabte markeder tilbage.

VisitNordjylland havde tirsdag indkaldt de nordjyske destinationsselskaber og VisitDenmarks landekontorer til møde om de nye markedsføringstiltag for 2019.

- Sagen er den, at vi slet ikke har oplevet samme vækst som de øvrige regioner i Danmark, og det skal vi have lavet om på, siger direktør for VisitNordjylland Ann Marie Søborg Karkov.

En fordobling af markedsføringsbudgettet fra 15 millioner i år til 30 millioner næste år skal gøre Nordjylland mere synlig for turisterne. Budgettet stiger også de kommende år, så det i 2021 kommer til at ligge på 50 millioner kroner. 

- Det er ingen tvivl om, at vi skal op på en helt anden klinge, hvad markedsføring og kommunikation angår. Vi skal turde at differentiere os. Vi skal turde have noget kant, så vi skiller os ud og positionerer os, så man slet ikke kan lade være med at komme til Nordjylland. I min optik har vi så meget at byde på, siger VisitNordjyllands direktør Ann Marie Søborg Karkov.

 

- Det er ingen tvivl om, at vi skal op på en helt anden klinge, hvad markedsføring og kommunikation angår, siger Ann Marie Søborg Karkov.
- Det er ingen tvivl om, at vi skal op på en helt anden klinge, hvad markedsføring og kommunikation angår, siger Ann Marie Søborg Karkov.
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

 

På Hotel Viking i Sæby har man siden 2015 forsøgte at skille sig ud. Mange produkter er skåret væk. I dag satser hotellet benhårdt på kursusgæster og spa-ophold. Det har sikret en vækst på 30 procent.

- Spa-afdelingen er vores absolute kerneprodukt. Her har vi isoleret 2.500 kvadratmeter af hotellet med kunne det ene formål at slappe af, siger Hotel Vikings direktør Brian Fabricius.

Målsætningen i Nordjylland er at antallet af gæster årligt skal hæves med 3 procent frem til 2022 svarende til 1,7 milloner flere overnatninger. 

- Jeg ligger med en belægningsprocent på lidt over 60, så der er jo et potentiale at gøre med der. Vi vil allesammen gerne have flere turister, og jeg tror det handler om, at identificere hvilke turister vi vil have og så gå efter det og blive gode til det, siger Brian Fabricius. 

97 procent af turisterne i Nordjylland kommer fra Norge, Sverige, Tyskland og Danmark, og det er også til de fire lande, som VisitNordjylland vil målrette den øgede markedsføring mod. 

- Vi skal arbejde på at have et produkt, som også er interessant udenfor højsæsonen. Det er vi godt på vej mod, så vi hele tiden har aktiviteter, siger erhvervs- og turistchef i Jammerbugt Kommune Anders D. Stryhn.

I Jammerbugt Kommune er 10 procent ansat i turisterhvervet. VisitNordjylland vil over de næste år øge antallet af årsværk i den nordjyske turistsektor med 4.600 årsværk. 

- Jeg mener, at hvis står vi sammen i Nordjylland og med alle de muligheder, som vi har at byde på, så lykkes vi. Det er jeg ikke i tvivl om, siger VisitNordjyllands direktør Ann Marie Søborg Karkov. 


Seneste nyt

fra Nordjylland