Vitaminindsprøjtning til nordjysk vækst

 Vitaminindsprøjtning til nordjysk vækst

Vækstforum Nordjylland har netop indstillet 22 regionale projekter til en samlet støtte på cirka 145 miollioner kroner. Projekterne skal være med til at styrke den igangværende udvikling og vækst i Nordjylland inden for erhvervs- og uddannelsesområdet sam

Vækstforum giver en ekstra vitaminindsprøjtning til væksten i Nordjylland med vedtagelsen af en ny handlingsplan og bevillinger til en række spændende projekter indenfor turisme, innovation og videnoverførsel.

- Der er for alvor gang i hjulene i Nordjylland, og det er glædeligt at se en sådan optimisme og initiativlyst. Vækstforum bakker op om den positive udvikling, og vi håber, at de nye støttebevillinger vil bidrage til at styrke regionen og sikre yderligere vækst samt beskæftigelse for alle nordjyder, siger Ulla Astman, der er formand for Vækstforum Nordjylland og Regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Et af de projekter som Vækstforum besluttede at støtte er projektet Han Herred Havbåde i Slettestrand. Her skal der etableres et åbent bådebyggerværksted, hvor en række gamle havbåde vil blive restaureret i overensstemmelse med den oprindelige håndværkertradition, og hvor såvel lokale som turister har mulighed for at følge med i arbejdsprocessen.
Projektet blev indstillet til 11,7 miollioner kroner i støtte fra Vækstforum.

Ud over at bevilge støtte til de 22 konkrete projekter vedtog Vækstforum en ny handlingsplan, der skal bidrage til at sikre en målrettet vækst og erhvervsudvikling i Nordjylland.

Endelig besluttede Vækstforum at afsætte en rammebevilling på 25 milllioner kroner til fremtidige projekter der kan sikre udvikling af videnoverførsel mellem erhvervslivet og universitet samt det regionale erhvervsskolesamarbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland