VM-bronze til Thistedsurfer

16-årige Caroline Küntzel vandt bronze i juniorernes technical race ved VM i SUP i Kina.

Mens de fleste nordjyder nok sov sødt klokken 3 natten til onsdag, var Thisted-surferen Caroline Küntzel lysvågen og klar til at kæmpe om VM-medaljer.

Retfærdigvis skal siges, at det var formiddag på øen Hainan i Kina, hvor der onsdag blev afviklet finaler i technical race ved VM i Stand Up Paddling.

Caroline Küntzel var anden dansker i aktion i finalerne, da hun deltog i juniorkvindernes technical race. Forinden havde en anden Klitmøllersurfer, Christian "Polar Bear" Andersen været i aktion i juniorherrernes technical race, og det blev desværre kun til en sjetteplads efter et løb, hvor han faldt af boardet og forgæves forsøgte at kæmpe sig op.

Bedre - meget bedre faktisk - gik det altså for Caroline Küntzel. Den bare 16-årige surfer kom nemlig i mål som nummer tre og tog dermed bronzen og Danmarks første medaljer ved mesterskaberne.

- Hvor er det sindssygt, jeg er lige blevet nummer tre ved verdensmesterskabet. Det var helt sindssygt, og det var mega hårdt. De andre var så gode og padlede helt vildt, og så blev jeg også bare nødt til at padle. Jeg fik en bølge og sneg mig ind på italieneren, og så fik jeg den tredjeplads, sage en glad Caroline Kützel til Dansk Surf og Rafting Forbunds Facebookside efter løbet.

Da klokken var blevet 7 dansk tid, var det tid til at få to Klitmøllerdrenge på vandet. I mændenes technical race var både Casper Steinfath og Christian "Polar Bear" Andersen til start, men desværre lykkedes det ikke de to at komme på medaljeskamlen.

Casper Steinfath blev den bedste af de to, da han kom i mål som nummer seks, mens Christian Andersen måtte tage til takke med en placering noget længere nede i feltet.

Efter nogle timers hvil skulle Caroline Küntzel igen i aktion. Denne gang i seniorkvindernes technical race. Desværre kunne hun ikke følge lige så godt med de lidt ældre kvinder som hun kunne med sine jævnaldrende. Derfor sluttede hun et pænt stykke nede i feltet, men det tager ikke noget fra den flotte bronzemedalje, hun sikrede sig tidligere på dagen.

Det blev til endnu en dansk medalje onsdag, da Katrine Zinck fra Klampenborg vandt bronze i prone paddleboard. Det foregår på samme bane som SUP-surferne dyster på, men det er en disciplin, hvor man modsat SUP ikke står op på boardet, men i stedet ligger på knæ og padler med hænderne.


Seneste nyt

fra Nordjylland