VM-kok hjem til hyldest

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen og Københavns overborgmester Frank Jensen har hyldet den nordjyske kok Kenneth Toft-Hansen efter hans sejr i Bocuse d'Or. I dag fortsatte hyldesten på hjemegnen. 

- Vi er stolte af huse dig her på Bratskov i dag. Prøv at tænke, at vi har verdens bedste kok i blandt os, og han har trofæet med sig, og det står på det rigtige sted, sagde Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Gade (Venstre) i sin tale til Kenneth Toft-Hansen. 

For 2 1/2 uge siden vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel den prestigesfulde konkurrence for kokke, Bocuse d'Or. Konkurrencen betragtes som det uofficelle VM. En titel som den nordjyske kok har drømt om at vinde i mange år. 

Det var derfor en stolt og rørt nykåret verdensmester, som på herregården Bratskov i Brovst viste det store vindertrofæ frem.

- Det er en kæmpe anerkendelse. Det er meget følelsesladet. Gode kollegaer er her i dag. Mit personale fra Svinkløv er her og gode naboer. Det er en stor dag, siger den nykårede VM-vinder, Kenneth Toft-Hansen.

Der var 24 lande med i Bocuse d'Or 2019, som foregik i Lyon i Frankrig. Kenneth Toft-Hansen vandt foran kokke fra Sverige og Norge. 

- Det Kenneth har præsteret er helt unikt. Derfor betyder det også meget for Jammerbugt Kommune. Det betyder også meget for turismen og hele Nordjylland, siger Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (Venstre). 

 
 
Foto: Jesper Christiansen

Seneste nyt

fra Nordjylland