VM-kvalifikation skal spilles i Frederikshavn

Frederikshavn bliver vært for den ene af to kvalifikationsturneringer til VM i floorball i 2020.

Frederikshavn er ved at slå sig fast som Danmarks floorball-hovedstad. Og den position bliver nu styrket.

Frederikshavn har netop fået tildelt værtskabet for den ene af to VM-kvalifikationsturneringer for herrer frem mod VM 2020, som afholdes i Helsinki.

- Det er ret stort. Det er ikke sket før, at Danmark har afholdt en VM-kvalifikation for herrer, siger formand for Floorball Danmark, Carsten Nymand Provstgaard.

Er lykkedes som hjemmebane

Kvalifikationsturneringen spilles i Arena Nord, som sidste år blev udnævnt som officiel hjemmebane for det danske landshold i floorball og ligeledes er hjemmebane for byens floorballklub Frederikshavn Blackhawks.

- Det, at VM-kvalifikationskampe spilles i Frederikshavn, vidner om, at Frederikshavn Kommune er lykkedes med at være værtsby og hjemmebane for floorball. Vi har haft nogle fantastiske dage med de landskampe, der er blevet spillet her i kommunen, og vi vil byde på lige så fantastiske dage, når de internationale spillere ankommer til Frederikshavn, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

Carsten Nymand Provstgaard mener også, at Frederikshavn er en god repræsentant for dansk floorball.

- Frederikshavn er jo floorballens svar på Mekka, hvis man kan sige det sådan. Floorball har et rigtig godt tag i Frederikshavn, og det er et af vores flagskibe. Historisk set har byen også vundet rigtig mange medaljer på både kvinde- og herresiden, og de har været med siden begyndelsen i slutfirserne, siger han.

Floorball fra øverste skuffe

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke nationer, der kommer til at kæmpe om mod hinanden i Frederikshavn, men der er sikkerhed for, at man kan opleve nogle af verdens bedste floorballspillere.

- Alle skal igennem kvalifikation frem mod VM og her bliver holdene rangeret, så alle de bedste ikke kommer til at spille i samme kvalifikationsturnering. Dermed er vi også sikre på, at nogle af de bedste nationer kommer til at spille med i Frederikshavn, siger Carsten Nymand Provstgaard.

Selvom Danmarks modstandere endnu er ukendt, så vurderer Carsten Nymand Provstgaard, at Danmark har gode muligheder for at spille sig videre til VM i Helsinki.

- Det er selvfølgelig afhængigt af, hvem vi bliver parret med, men jeg vurderer chancerne for at få de rød-hvide farver repræsenteret i Finland, som gode – ikke mindst på grund af hjemmebanefordelen.

Kvalifikationsturneringen spilles fra den 29. januar til den 2. februar.


Seneste nyt

fra Nordjylland