Voldsom eksplosion i lejlighed

Foto: Nicolai Styrishave (arkiv)

Natten til onsdag var der en voldsom eksplosion i en lejlighed på Havrevangen i Aalborg. [b]OPDATERET: 11.33[/b]

Omkring klokken 01.10 natten til onsdag modtog Nordjyllands Politi flere anmeldelser om eksplosionen, og da de kom frem til stedet, kunne de konstatere, at både vinduer og døren til en lejlighed på 1. sal vær blæst ud. Døren til opgangen var også faldet ud på grund af eksplosionen, og flere af de andre døre i opgangen havde taget skade. Eksplosionen medførte også vandskader i enkelte lejligheder.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard, oplyser, at at vidne har set tre løbe væk fra stedet omkring eksplosions øjeblikket. De to var iført sort tøj, og den tredje mand havde en postkasserød hættetrøje på og mørke bukser. 

I lejligheden fandt politiet lejlighedens 31-årige mandlige beboer, som de anholdte. Manden var lettere påvirket af spiritus da han blev anholdt. Polilitiet afhørte den 31-årige onsdag formiddag. Ham fortæller, at han og et par kammerater beskæftigede sig med flere kraftige kanonslag og noget krudt inden eksplosionen. Ingen kom noget til skade ved eksplosionen.

Det er formentlig et hjemmelavet eller importeret kanonslag, der er skyld i eksplosionen. Politiets teknikere skal nu forsøge at klarlægge den nøjagtige årsag til eksplosionen, onsdag middag er militærets bomberyddere sendt til lejligheden, for at sikre flere kanonslag og andre eksplosive ting, der er fundet i lejligheden.

Flere nyheder fra TV2 Nord