Voldsom stigning i arbejdsløse nyuddannede

De seneste 10 uger er antallet af arbejdsløse nyuddannede steget med 112 %. De store årgange får skylden.

Over den seneste to en halv måned er 1218 dimittender trådt ind i arbejdsløshedskøen på jobcentret i Aalborg. Det er færdiguddannede unge fra både Aalborg Universitet og fra UCN.

Den store stigning på hele 112 % skyldes først og fremmest, at det er de store årgange, der nu bliver færdige med deres uddannelse. Men problemet skal også findes på den anden side: Der er simpelthen ikke arbejde nok til de unge. Og det skal der laves om på.

- Det handler om at sikre, at der er arbejde til dem. Og det er den helt store udfordring lige nu. Lige nu kommer de store årgange ud, og der kan vi se, at ledigheden stiger ret markant i Aalborg, så vi skal have flere jobs, og vi skal have nogle af vores unge i gang, forklarer borgmester Thomas Kastrup-Larsen til TV2 Nord.

De mange arbejdsløse unge er nemlig en dyr udgift for Aalborg Kommune, der derfor nu vil have udarbejdet en handlingsplan. Det oplyser Magistraten i en pressemeddelelse.

Tidligere i dag talte TV2 Nord med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, til studiestart på Honnørkajen i Aalborg: 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland