Voldsomme optøjer i Aalborg

Autonome og en gruppe højreorienterede AaB-supportere tørnede lørdag nat sammen i Aalborg. To politimænd blev kvæstet og syv uromagere anholdt.

Ophidsede autonome gik lørdag nat til angreb med flasker og potteplanter mod politiet i Aalborg. Syv blev anholdt og to betjente blev kvæstet, da de fik knytnæveslag i ansigtet.
De omkring 150 uromagere, som er i 20-30-årsalderen, havde forud for sammenstødet sparket og slået til biler, der kørte forbi Café Tusindfryd i Kattesundet i det centrale Aalborg, der er tilholdssted for venstreorienterede.
En gruppe på omkring 15 fra det højreorienterede AaB Ultras smed benzin på bålet. De havde taget opstilling i Bispensgade og kom med tilråb til de autonome. Ifølge politiet udgjorde de dog ingen større fare. De var på vej væk, da en uropatrulje ankom til stedet klokken 01.10.
De autonome fra Café Tusindfryd var derimod ikke til at tale til ro, oplyser vagthavende hos Nordjyllands Politi i Aalborg, Per Vagn Nielsen. Stationen sendte derfor alt ledigt mandskab, da de autonome begyndte at kaste flasker og andre kasteskyts mod betjentene.
Enkelte ballademagere gik direkte til angreb mod to betjente og slog dem med knytnæver i ansigtet. Politiet måtte derfor trække i hjelmene og hive stavene frem. Desuden tilkaldtes assistance fra seks omkringliggende politikredse, Århus, Randers, Viborg, Hobro, Hjørring og Frederikshavn.
En betjent brækkede næsen, og politiet fik ikke fat i gerningsmanden. En 30-årig svensk mand er anholdt og blev i dag varetægtsfængslet, mens de øvrige seks anholdte søndag eftermiddag blev løsladt.
/ritzau/

Flere nyheder fra TV2 Nord