Volleylandshold til Aalborg

 Volleylandshold til Aalborg

Det danske volleyballlandshold for herrer begynder forberedelserne til efterårets OL-kvalifikation med en Danmarks-turné, hvor Australien er sparringspartner. Landsholdet kommer også forbi Aalborg.

D. 7. juni kl. 19.00 spiller de landskamp mod Australien i Aalborg Stadionhal.

De Olympiske Lege
Næste store mål hedder OL i Beijing, og selv om det bliver utroligt svært at spille sig med blandt de 12 bedste hold i en verdensomspændende sport, så har landstræner Fred Sturms tænkt sig at gøre forsøget.

Større end håndbold
- Det er lidt af et nåleøje at nå med til OL. Sammenligner man med håndbold, så er volleyball langt mere udbredt på verdensplan, og derfor er det også sværere at blande sig i verdenstoppen for et lille land som Danmark.
Men vi vil prøve at nå så langt som muligt, siger sportschef Mikael Trolle om deltagelsen i OL-kvalifikationsturneringerne, der starter i september måned og løber frem til maj næste år.

Danmarksturné
Forberedelserne starter allerede nu, idet landsholdet drager på en kombineret træningslejr og Danmarksturné fra onsdag den 30. maj og frem til fredag den 8. juni.

Australien er træningspartner
Med på turen er det australske landshold, der agerer træningspartner i syv landskampe i syv forskellige byer. Idéen er både at få et billede af, hvilke tolv spillere, der skal med i OL-kvalifikationstruppen, men også at vise landsholdet frem.

Medieinteresse
- Vi må jo erkende, at mediebilledet har ændret sig. Der skal mere til for at blive omtalt som mindre sportsgren, og vi kan ikke bare vente på, at journalisterne finder os.
Derfor tager vi selv initiativet nu, og hvis vi samtidig begynder at vise resultater, så bliver det forhåbentlig nemmere at blive lagt mærke til, siger Mikael Trolle, der ikke regner med en OL-billet, men som håber, at herrelandsholdet kvalificerer sig til det næste EM eller VM.

Blandt de 10 bedste
- Niveaumæssigt ligger vi nok der, hvor fodboldlandsholdet er lige nu. Vi er vel blandt de 10-12 bedste i Europa og er derfor ikke selvskrevne til de store mesterskaber.

God liga
Men vi har en god udviklingsliga, og vores allerbedste spillere rejser ud og er gode nok til at begå sig på de allerbedste hold i Europa, siger Mikael Trolle og henviser blandt andet til den nykårede Champions League-mester Kristian Knudsen, der spiller i tyske Friedrichshafen, Mads Ditlevsen og Peter Lyck fra Wuppertal og den nykårede østrigske mester med Hotvolleys Wien, Axel Jacobsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland