Vred passager skubbede kontrollør ud af bussen

Jess Møller blev overfaldet i en bus i Aalborg af en vred passager, da han skulle kontrollere billetter. Foto: Jesper Christiansen

02:59

1 af 2

Vold og trusler følger med jobbet som trafikkontrollør. Det ved Jess Møller fra Aalborg alt om. Han har tjekket passagernes billetter i busserne i 24 år. For halvandet år siden blev han brutalt skubbet ud af en bus af en vred passager.

Kun 0,7 procent af passagerne kører bus uden en korrekt billet i busserne i Nordjylland. Jess Møller og to af hans kollegaer mødte en af dem en novemberdag i 2017 i bussen i Aalborg.

Læs også Slut med sorte uniformer: Blå jakker giver færre konflikter

- Der er en kunde, som ser to af mine kollegaer gå ind foran i bussen. Jeg skal gå ind bagi bussen, og han vil ikke snakke med os, og der var jeg i vejen, så jeg blev skubbet ud af bussen og ud på asfalten, fortæller Jess Møller. 

Voldsomme overfald, som det Jess Møller var udsat for, er sjældne, men tonen mod kontrollørere og andre ansatte hos Nordjyllands Trafikselskab er blevet grovere de seneste år. 

- Vi har oplevet en grovere tone. Det kan vi tydelig mærke. Der er manglende respekt for autoriteter generelt set, siger Mette Henriksen, som er chef for Kunder & Salg i Nordjyllands Trafikselskab.

Artiklen fortsætter under videoen.

02:59 Luk video

Mødes i retten for anden gang

Tonen i det offentlige rum er blevet grovere de sidste 10 år. Det svarer 78 procent af nordjyderne i en Megafon-måling, som TV 2 og Politiken har lavet.

Der er kun ham og mig på fortovet, og så siger han til mig, om jeg kan kende ham. Det kan jeg ikke benægte, og så siger han til mig, at jeg skal dø. Jeg har ødelagt hans liv

Jess Møller, trafikkontrollør

I Megafon-målingen svarer kun fem procent af de adspurgte nordjyder, at de oplever, at tonen er blevet bedre de sidste 10 år, og næsten hver fjerde svarer ja til, at de bliver talt grimt til i det offentlige rum. 22 procent er helt enige eller overvejende enige i, at de oplever, at der bliver talt grimt til dem i det offentlige rum. 

Jess Møllers overfaldsmand blev idømt 50 dages fængsel. Sagen slutter dog ikke der. Jess Møller skal på fredag møde sin overfaldsmand i retten igen. Denne gang for trusler på livet, efter at han tilfældigt mødte overfaldsmanden på gaden i Aalborg i august sidste år.

- Der er kun ham og mig på fortovet, og så siger han til mig, om jeg kan kende ham. Det kan jeg ikke benægte, og så siger han til mig, at jeg skal dø. Jeg har ødelagt hans liv, fortæller Jess Møller.

Læs også Vi snakker grimmere til hinanden

Forsiden lige nu