Vrede forældre klager over skolebus på Gjøl

Forsinkelser på mere end en time og uforsvarlige genveje. Det er hvad skolebørnene fra Gjøl kæmper med, når de skal til skole. Nu kræver forældrene handling.

 Skolebørnene fra Gjøl må ofte kigge langt efter skolebussen. Ruten har i de seneste uger været plaget af timelange forsinkelser.

- Mandag blev jeg hjemme fra skole, fordi der ikke kom nogen bus efter os. Så blev vi, der stod ved stoppestedet, enige om, at det ville vi ikke stå model til, siger Anne Torp Nielsen, der hver morgen tager bussen til skole i Biersted fra Gjøl.

Samtidig kører skolebussen ofte en genvej, hvor den krydser Aalborgvej ved Haldagervej for at spare tid. En rute der ikke fremgår af køreplanen. Efter Jammerbugt Kommunes anvisninger skal bussen i stedet køre ind til rundkørslen ved Aabybro, da det er mere sikkert i den travle trafik.

- Det problem jeg kan se, det er, at bussen skal krydse tre vejbaner før den kan komme ind på vejen til Biersted. Og det er ikke den mest sikre måde at komme over hovedvejen på, siger Mette Lyndgaard Pedersen, der er forælder til et af skolebørnene fra Gjøl.

Mette Lyndgaard Pedersen har tidligere klaget til Jammerbugt Kommune over skolebussen flere gange. Nu har hun sendt en skriftlig klage.

- Vi har en klar aftale med Tylstrup Busser om, hvor og hvornår de skal køre, og det skal de bare overholde, siger Jes Lunde, der er Børne- og Familiedirektør ved Jammerbugt Kommune.

Det er Tylstrup Busser der varetager kørslen til og fra Biersted Skole. Jammerbugt Kommune har så sent som i sidste uge indskærpet overfor selskabet at ruteplanerne skal følges og busserne skal køre til tiden. Trods det kunne TV2/Nord i dag følge skolebussen på ruten mellem Biersted Skole og Gjøl, og bussen krydsede stadigvæk den trafikerede hovedvej ved Haldagervej.
- Vi har indskærpet overfor dem mange gange at de skal følge reglerne, og nu må vi sige til dem, at hvis de ikke kan finde ud af det, så er der andre selskaber der kan, siger Jes Lunde.

Tylstrup Busser har over for Jammerbugt Kommune beklaget, at bussen igen i dag ikke fulgte ruten. Selskabet garanterer nu, at kørslen fremover vil følge køreplanen.


Seneste nyt

fra Nordjylland