Webfirma vil have islamkritisk film fjernet

Ny blæst om Stop Islamiseringen af Danmark. Foreningen har valgt at lægge en islamkritisk hollandsk kortfilm ud på sin hjemmeside, selv om filmen viser den omdiskuterede Muhammed-tegning af Kurt Westergaard - en tegning som Stop Islamiseringen af Danmark

Et enkelt klik på adressen siad.dk og så begynder den hollandske politiker Geert Wilders film.

I det 15 minutter lange indslag indgår tegneren Kurt Westergaards tegning - en tegning Stop Islamiseringen af Danmark har forbud mod at vise.

E-navn.dk ejer domænet siad.dk, og de forsøgte fredag at få foreningen til at fjerne filmen.

- Vi har talt med Anders Gravers flere gange fredag, for at få ham til at fjerne filmen. Men der skal en officiel henvendelse til fra Kurt Westergaard, hvis vi skal få Anders Gravers til at fjerne filmen, siger Dorte Mikkelsen fra enavn.dk til TV2/NORD.

Enavn.dk har en politik om ikke at blande sig i indholdet på sine kunders hjemmesider, men når SIAD i forvejen har et fogedforbud mod at vise Muhammed-tegningen, samt at de viser den gennem Geert Wilders film, mener virksomheden, SIAD går for vidt.

Oluf Jørgensen, ekspert i mediejura, bakker e-navn.dk op. Den kritiske film mod islam med Muhammed-tegningen skal fjernes, fordi Retten i Aalborg allerede før påske nedlage forbud mod SIAD's brug af karikaturen

- Reelt overtræder de fogedforbuddet. De har fået at vide at de ikke må spænde Kurt Westergaard for en politisk vogn, og de krænker ham ved at vise filmen, siger Oluf Jørgensen, Afd. forstander på Danmarks Journalisthøjskole til TV2/NORD.

Anders Gravers er klar til at fjerne filmen, men først når Fogedretten henvender sig til ham.

- Han (Oluf Jørgensen red.) udtaler sig om alt muligt. Jeg kan sige, at hvis vi bliver pålagt at tage den af, så overholder SIAD loven, og så tager vi den af vores hjemmeside, siger Anders Gravers til TV2/NORD.

- Jeg synes, når jeg hører Anders Gravers, at han virker lidt tungnem. For det er fuldstændigt klart at Kurt Westergaard har ophavsretten til sin tegning, og det er ham, der bestemmer, hvad den må bruges til, siger Oluf Jørgensen til TV2/NORD, som ikke mener at Fogedretten skal henvende sig til Anders Gravers igen, da forbuddet taler sit tydelige sprog.

Hvis enavn.dk får en henvendelse fra Kurt Westergaard, hans advokat eller fogedretten, er de parat til at lukke www.siad.dk.


Seneste nyt

fra Nordjylland