White Hawks vil have ny træner klar i løbet af fire uger

Frederikshavn White Hawks valgte tirsdag at stoppe samarbejdet med cheftræner Mario Simioni. Arbejdet med at finde en afløser for canadieren er nu gået i gang.

En skilsmisse mellem Frederikshavn White Hawks og cheftræner Mario Simioni blev konklusionen på en sæson, som har været skuffende for begge parter. Det blev en kendsgerning tirsdag morgen, hvor den nordjyske ishockeyklub meldte ud, at samarbejdet med canadieren ikke fortsætter.

- Vi er kommet frem til, at det bedste for begge parter var at skilles som gode venner, og så prøve noget nyt, siger Frederikshavn White Hawks' direktør Henrik Andersen til TV2 Nord.

Mario Simioni kom til Frederikshavn White Hawks i 2016 og førte i sin første sæson som cheftræner klubben til bronzemedaljer. I denne sæson endte holdet på en femteplads i grundspillet efter at have tabt 14 ud af 25 hjemmekampe, og sæsonen endte med fire nederlag til Aalborg Pirates i slutspillet.

- Vi har virkelig sat os ned og evalueret på, hvad der er gået galt, og vi synes ikke, der er en logisk forklaring, og det synes Mario heller ikke, så derfor er vi kommet frem til, at nu skal vi prøve noget nyt, og det skal Mario også, siger Henrik Andersen.

Den tidligere ishockeyspiller Christian Nordentoft har fulgt Frederikshavn White Hawks i sæsonens løb, og han er ikke overrasket over skilsmissen.

- Jeg synes, det er rigtig synd. Mario er en træner, der ved, hvad han gør, og jeg ved, at spillerne har været glade for hans måde at coache teamet på, så jeg synes faktisk, det er en lidt ærgerlig beslutning, siger Christian Nordentoft.

Arbejder på at finde ny træner

54-årige Simioni er den fjerde cheftræner i White Hawks i løbet af de seneste seks sæsoner. Christian Nordentoft mener, at klubben har brug for stabilitet på trænerbænken.

- Jeg tror, det handler om at få samlet klubben. At blive en enhed og så se fremad og få styr på de grundlæggende ting. Jeg tror ikke, man kan blive ved med at samle 12-13 nye spillere og en ny træner hver sæson fremadrettet. Det er ikke måden at få succes på, siger Christian Nordentoft.

Den kommende White Hawks-træner vil ligesom sine forgængere få stor indflydelse på, hvordan spillertruppen skal se ud. Derfor er arbejdet med at finde Mario Simionis afløser gået i gang.

- Nu ser vi, hvad der kommer ind af forskellige tilbud, og så kigger vi på deres cv og på, hvordan de har gjort det i de klubber, de har været i, og så skal den helt store research i gang, men vi har ikke sat os fast på noget bestemt endnu. Det har vi ikke, siger Henrik Andersen.

White Hawks-direktøren tør ikke sætte en dato på, hvornår en ny cheftræner skal være fundet.

- Det er meget, meget svært at sige, men vi vil gerne have noget på plads i løbet af tre-fire uger, fordi vi skal have sammensat et slagkraftigt hold til næste år, så vores mål er at få en cheftræner på plads inden for tre-fire uger, siger Henrik Andersen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland