White Hawks vinder lokalopgør med 3-2 sejr over Aalborg Pirates

Endnu en gang var der meget mere end resultatet at spille for i en fuldt udsolgt hal i Gigantium, da Aalborg Pirates og rivalerne nordfra - Frederikshavn White Hawks - tørnede sammen.

Begge mandskaber i fredagens opgør slås for en placering i top fire, og med blot tre points forskel inden pucken blev kastet, var der meget mere end bare æren på spil i aftenens lokalbrag.

I de seneste fire interne slag i den indeværende sæson havde Aalborg to sejre i posen, en i ordinær tid og en i overtid, imens høgene tog en sejr i overtiden, da Pirates senest gæstede Scanel Hockey Arena. Træner Mario Simioni havde alle mand til rådighed til kampen, og gav Christian Larsen chancen på mål fra start.

Bare 20 sekunder var spillet, før hjemmeholdets russer, Kirill Kabanov, fik sendt første store chance afsted på Larsen. Minuttet efter sendte Jekimovs pucken lige forbi målhjørnet i modsat ende. Herfra var chancerne til høgene sporadiske, imens Aalborg virkelig fik testet Larsen i målet. Han måtte hive flere gode redninger op af ærmet, inden spillet midtvejs blev mere neutraliseret. Det skriver Kanal Frederikshavn.

Der var langt mellem udvisningerne i starten af kampen, og spillerne fik lov at gå til hinanden. Derfor var det også en af de mere tynde af slagsen, som Hurtubise trak med seks minutter igen for rouhing i en kamp om pucken.

I undertallet kom Cam Spiro og Joachim Linnet afsted i en to imod én, men Spiro sendte en halv-forkølet afslutning på mål, så mere kom der ikke ud af den chance, som faktisk blev den største, mens Hurtubise sad udvist.

White Hawks fik nemlig lukket flot ned for Piraternes boxplay. Med to minutter igen af første periode, tog DeluCa sagen i egen hånd. Midt på banen modtog han pucken, og med Aalborg's back, Jeppe Holmberg, hængende på ryggen, skar han ind foran mål og lagde den i kassen til 1-0. Flot mål af DeluCa, som viser sig brøl stærk i mand-imod-mand situationerne.

White Hawks sluttede perioden af i powerplay. Mads Larsen fik en udvisning tre sekunder før pausen. Skudstatistikken hed 13-7 i Aalborgs favør.

Begge hold startede anden periode med en mand i straffeboksen, så da Pirates' Mikkel Højbjerg fik en tidlig udvisning, fik White Hawks kortvarrig chancen i fire imod tre.

Her nåede man at stille op, men netop som hjemmeholdet fik fjerdemanden på isen, sendte Cam Spiro pucken direkte på en Aalborg stav på blå linje. Det sendte Piraterne afsted i kontra, hvor pucken efter flot sammenspil endte hos Martin Lefebvre, som fra distancen satte den højt i målet til en 1-1 udligning.

Det var tæt på 2-1 fire minutter senere, da den tidligere frederikshavner, Mikkel Højbjerg, fik en friløber, som Larsen dog flot afværgede, og ærgelsen havde kun lige lagt sig hos hjemmepublikummet, før det gik stærkt den anden vej.

Jekimovs og Grønvaldt kom alene afsted mod Piraternes mål, og her kunne førstnævnte servere pucken til Grønvaldt, som uden problemer satte den forbi Galansky og bragte høgene foran igen.

Herfra satte begge hold fokus på de defensive pligter, og der faldt en smule mere ro på spillet. Derfor skulle der også et drop til fra Galansky, før jublen igen kunne bryde løs hos de hvidklædte i Gigantium.

Kristen Jensen sende på opspil af Hurtubise og Olesen pucken på mål, og den formåede Glansky selv at fumle over stregen til 1-3. Målet vækkede straks piraterne, og det brændte igen for alvor på i høgenes zone. Kun gode reaktioner fra Larsen, og manglende skarphed hos hjemmeholdet, gjorde at en hurtig reducering udeblev.

I stedet kunne White Whaks slutte perioden af i overtal, og det så lovende ud, lige indtil Kristian Jensen fik en dum slashing udvisning og sendte Aalborg i powerplay frem mod tredje periode. 21-17 hed skudstatistikken til Aalborg, men 3-1 til Frederikshavn stod der på måltavlen efter 40 minutters spil.

Aalborg lagde pres på for en reducering, og sat i gang af powerplayet fra tredje periodes start. Pucken hoppede og dansede foran Larsens mål. Heldigvis sprang den høgenes vej i aften, som også var hurtige til at få ryddet op, og Larsen forsatte de fine takter.

White Hawks chancer kom på hurtige opspil, og med otte minutter igen fik de så muligheden i overtal. Tiden gik, men ikke meget blev sendt afsted på Galansky. I stedet fik hjemmeholdets kaptajn, Julian Jakobsen, gjort det ekstra spændende med fem minutter igen, da han slog en retur fra Larsen i kassen til 2-3 og vækkede hjemmepublikummet til live igen.

Det medførte straks et nyt Aalborg-pres, men Larsen reddede, og med tre minutter igen dummede piraternes Kirill Kabanov sig og fik en boarding-udvisning, der på ny sendte høgene i overtal og satte en stopper for piraternes pres.

White Hawks holdt derfor stand perioden ud og sikrede en flot og tiltrængt sejr over lokalrivalerne, som betyder, at de to nordjyske ishockeymandskaber nu ligger side om side i tabellen - á point.

Høgene får ikke længe til at nyde sejren, for allerede i lørdag skøjter de igen på is, når de hjemme tager imod Gentofte.

Der er kampstart kl. 17, og forbindelse med fredningen af trøjenummer 4 og 11, er der lagt op til en festdag i Scanel Hockey Arena, med arrangementer fra kl. 14 – der gratis entre hele dagen.