Wii-spil sender spillere til kiropraktor

 Wii-spil sender spillere til kiropraktor

Det er populært - men ikke altid ufarligt - at spille tennis på Nintendo Wii. Det ved Malene Hoffensitz-Nielsen, som efter et langt spil fik det så dårligt at hun måtte til kiropraktor.

Malene Hoffensitz-Nielsen fik hold i nakken, men først efter et par dage kom hun i tanker om, at det måske var en festlig aften med masser af tennis på Wii-konsolen der kunne have gjort skade.
- Jeg er jo slet ikke vant til at spille tennis, og vi blev nok ved alt for længe, men det ene spil tog det andet, så jeg tænkte ikke over, at jeg faktisk brugte en del muskler, jeg ikke lige var vant til at bruge, siger Malene Hoffensitz-Nielsen, der bor i Brønderslev og til dagligt er revisor.

Hun er langt fra den eneste Wii-spiller, der har måttet ty til kiropraktor.
- Vi har nok 4-5 patienter i behandling om ugen med skader fra Wii-spil, det er primært skulder- og nakkeskader, ondt i lænden og knæskader Wii-spillere kommer med, siger kiropraktor Henrik Nykjær, Hjørring.

Han mener, at folk ofte helt glemmer, at det stort set er det samme at spille tennis i virkeligheden som på Wii, og sjældent får Wii-spillerne varmet op, inden de kaster sig ud i spillet med fjernbetjeningen i hånden.
- Jeg synes på mange måder er Wii rigtigt godt, man bevæger sig - modsat mange andre computerspil, som kan give skader, fordi man er for passiv, men man skal altså lige kende sine begrænsninger. Man vil jo heller ikke kaste sig ud i flere timers tennis eller sport i almindelighed, hvis man ikke er vant til det, siger Henrik Nykjær.


Seneste nyt

fra Nordjylland