Wind Estate køber sig til tavshed i Gandrup

Som TV2/Nord i aftes kunne fortælle, så skaber vindmølle-virksomheden Wind Estate stor oprør i Sønder Rubjerg og Vejby i Hjørring Kommune. Men det er ikke eneste sted, hvor Wind Estate forsøger at købe beboeres tavshed.

I Hjørring Kommune har de kaldt Wind Estates fremgangsmetoder for mafiametoder, og det indtryk deler flere beboere på Hedegårdsvej i Gandrup.

Her har Wind Estate også meldt deres ankomst med tilbud til de enkelte lodsejere, der så afgiver deres ret til at klage over kommende møller.

- Jeg synes, at det er mærkeligt, at de kommer. Jeg undre mig over, at de kommer og tilbyder os penge, og det får mig til at tænke på, om der ligger noget bag, siger Nina Klein Lauritzen, der er beboer på Hedegårdsvej.

Wind Estate vil i Gandrup udskifte otte møller på 75 meter med seks nye på 150 meter. I forbindelse med den ombytning har flere lodsejere modtaget en tilbud på 150.000 kroner plus fem procent af den enkeltes ejendomsværdi. En tilbud, der undre ejendomsmægler Palle Ørtoft.

- Som fagmand, så er det en ny måde at vurdere fast ejendom på. At man mere eller mindre sætter den samme pris på hele vejen uagtet at møllen står tæt på eller langt fra, så er det samme kompensationsbeløb alle får, siger Palle Ørtoft.

Wind Estate har siden TV2/Nord gik ind i sagen kontaktet de mange lodsejere, som firmaet forsøger at betale for at undgå klager over de kommende møller. En kontakt der ikke har hjulpet Nina Klein Lauritzen.

- Det er kort tid til en stor beslutning, og selvom vi havde et godt møde, og at de har kontaktet mig, så står jeg stadigvæk på bar bund, og ved egentligt ikke, hvordan jeg skal forholde mig til det hele, siger Nina Klein Lauritzen.


Seneste nyt

fra Nordjylland