Youtube skal gøre de unge opmærksomme på Digital Post

Youtubere skal skærpe unges opmærksomhed om Digital Post. Foto: LUCY NICHOLSON / Scanpix

Youtube bliver nu taget i brug for at få de unge i Aalborg Kommune til at huske deres digitale post.

Aalborg Kommune tager sammen med Aarhus Kommune, Region Midtjylland og en række øvrige kommuner digitale metoder i brug for at rette unges opmærksomhed mod Digital Post. For det er på nettet, at posten kommer, og det er ikke alle unge, der er helt med på den.

For det er lidt af hvert, der kommer ind med den digitale post - vigtige indkaldelser til møder med kommunen, undersøgelser på hospitalet, session hos Forsvaret eller måske en bøde fra politiet, det hele er klar i den digitale postkasse, men det ved de unge bare ikke.

Det er nemlig fra de unges 15 års fødselsdag, der bliver oprettet en online postkasse. Og den er der simpelthen for mange, der ikke får tjekket og tømt.

- Det har en række uheldige konsekvenser. Både for den unge og for de offentlige myndigheder. De unge misser vigtige aftaler, mens det offentlige står tilbage med udeblivelser og aflysninger. Udeblivelser er spild af tid og penge, så det er vi nødt til at gøre noget ved. Både for de unges skyld og for vores egen, siger Kasper Kolind, som er kontorchef i Koncern Kommunikation i Region Midtjylland.

Kommunerne og Region Midt er gået sammen om at hyre fire populære youtubere, som på deres helt egen måde fortæller de unge om vigtigheden af at tjekke sin Digitale Postkasse. Det er der kommet fire meget forskellige youtubevideoer ud af.

For eksempel får youtuberen Guld Dennis i en svedig rap ordet krypteret til at rime på registreret. Og Benjamin Mann-Nakel ruller sin lillebror ind i tape som straf for, at han svarer forkert i en quiz om Digital Post. 

- Hvis vi vil have fat i de unge, så må vi være der, hvor de er. Og mens et fåtal af de unge i målgruppen læser aviser og ugeaviser, som ofte anvendes i den kommunale kommunikation, så ved vi, at de fleste unge bruger de sociale medier som f.eks. Youtube. Det skal vi selvfølgelig udnytte, når vi vil i kontakt med netop den målgruppe, siger kontorchef i Borgerservice, Aalborg, Dorthe Jespersgaard.

De fire youtubevideoer blev lanceret fredag den 16. juni. Her knap en uge efter er videoerne om Digital Post set mere end 65.000 gange.

- Vi synes, det er ret imponerende, men det mest spændende bliver selvfølgelig at se, om det rykker på antallet af unge, der åbner og jævnligt tjekker deres Digital Post. Det måler vi på om nogle måneder, lyder det samstemmende fra de deltagende kommuner.

Det er Aarhus Kommune og Region Midtjylland, der har taget initiativ til youtube-kampagnen, som støttes af Viborg, Samsø, Herning, Aalborg, Thisted, Ringkøbing-Skjern, Syddjurs, Holstebro, Horsens, Randers og Frederikshavn Kommuner. 

Flere nyheder fra TV2 Nord