Zoneterapi: Tryk under fødderne stopper skrigene fra kolikbørn

TV2/Nord sætter i denne uge fokus på alternative behandlingsformer. Helle Roed kan ved brug af zoneterapi få kolikbørn til at stoppe med at skrige.

Helle Roed kan ifølge hende selv og hendes kunder få skrigende babyer til at falde til ro ved brug af zoneterapi. Det er oftest spændinger i tarmen, der er årsag til, at kolikbørn skriger, men ved at trykke på nogle nerver under fødderne får Helle Roed sat gang i spædbørnenes system.

- Efter tre til seks behandlinger plejer det at være væk. siger Helle Roed.

Zoneterapeuter har et holistisk syn på mennesket. Det vil sige, at når Helle Roed eksempelvis trykker på en nerve under foden, går det ifølge hende ind og påvirker andre steder på kroppen - eksempel i tarmen.

Zoneterapi er i dag en af de mest anerkendte alternative behandlingsformer. Man kan i dag få tilskud fra sygesikringen til en behandling, hvis er medlem af 'Danmark'.

- Da jeg startede for 25 år siden, skulle jeg altid forklare, hvad det var, jeg lavede. I dag ved folk godt, hvad jeg laver, siger Helle Roed.

Helle Roed må ikke udstøde garanti for, at hendes behandling på kolik-børn virker - men af erfaring ved hun, at den gør.

- Det er jo bare en måde at behandle det på. Spædbørnene nyder det, og alternativet havde måske været at give dem noget medicin, siger Helle Roed.

Se med i tirsdagens udgave af Nordjylland Live på TV2/Nord Salto og TV2 klokken 19.30


Seneste nyt

fra Nordjylland