Zumba og yoga erstatter løb og cykling til motionsdag

Der var anderledes idrætsaktiviteter på Farsø Skole i forbindelse med skolernes motionsdag.

Zumba, Farmerfitness og Yoga skolernes motionsdag er overhovedet ikke, som den plejer at være på Farsø Skole.

For første gang nogensinde samarbejder Farsø skole med de lokale idrætsforeninger om skolernes motionsdag. Det betyder, at den ikke i dag ikke stod på dagens traditionelle løbe- og cykelture. I stedet var der planlagt en masse lidt anderledes idrætsaktiviteter.

- Jeg håber jo på, at de fleste børn, når de kommer hjem i aften vil sige, at de har haft en god dag. De har haft sved på panden, de har haft smil på læben, og de har lavet en masse ting med deres kammerater, som de måske ikke har været vant til at lave på skolens motionsdag, siger Kristian Pedersen, der er foreningskoordinator og taler på vegne af de lokale foreninger.

Samarbejdet er opstået, fordi foreningerne har lavet et treårigt projekt, der hedder Sundhed, Trivsel og Læring. Deres projekt har fået over en halv million kroner i støtte fra Tryg Fonden, og planen er at lave mange flere lignende arrangementer i samarbejde med skolen for at motivere de unge til at røre sig.

- Vi kan få foreningernes ekspertviden med ind i skolen, så vi og eleverne bliver inspireret til at lave forskellige aktiviteter og idrætsgrene, som de ellers ikke har kendt, siger Kristian Færge, der er idrætslærer på Farsø Skole.

Projektet har også planer om at lave et valgfag, hvor eleverne også skal være aktive.


Seneste nyt

fra Nordjylland