LIGE NU:

Politikere: - Boi-sagen må gå om

Det undrer to nordjyske folketingsmedlemmer, at 23-årige Boi Gindebergs sag ikke skal gå om, selvom Statsforvaltningen har erkendt, at der er begået væsentlige fejl i sagsbehandlingen.

Det virker besynderligt, at 23-årige Boi Gindebergs sag ikke skal gå om, når Statsforvaltningen har erkendt, at der er blevet begået fejl i sagsbehandlingen. Sådan lyder det fra to nordjyske folketingsmedlemmer.

- Det er ganske uretfærdigt. Jeg er glad for, at Statsforvaltningen har erkendt, at de har begået fejl, men det kræver så også, at de nu retter fejlen, siger Bjarne Laustsen (Socialdemokraterne).

- Udgangspunktet må være, at når der er blevet begået fejl, så skal sagen gå om. Der er selvfølgelig en bagatelgrænse, hvis der er tale om syv kommafejl i en tekst, men mit indtryk er, at fejlene i denne sag handler om de meget afgørende tidspunkter for adoptionen, siger det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen, der er indfødsretsordfører for Venstre.

Boi Gindeberg, der kom til Danmark som 11-årig i 2002, risikerer at blive sendt tilbage til Thailand. Hun har nemlig ikke fået dansk statsborgerskab, fordi Statsamtet senere har fremrykket datoen for Boi Gindeberg og hendes søster Oeis adoption til 27. august 2004.

I og med at Boi Gindeberg på dette tidspunkt var ældre end 12 år, fik hun ikke automatisk dansk statsborgerskab. Den beslutning har Statsforvaltningen valgt at fastholde, selvom man altså erkender, at der er sket fejl i sagsbehandlingen.

- Jeg forstår ikke, at man kan fastholde beslutningen. Derfor opfordrer jeg Bois advokat til at gå videre med sagen, siger Preben Bang Henriksen.

- Jeg vil tage fat i indenrigsministeren og justitsministeren, og så må vi sammen sørge for, at sagen får det rigtige udfald, siger Bjarne Laustsen.

Hvis ikke der sker nyt i sagen skal Boi Gindeberg forlade Danmark senest 31. oktober 2015.

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden