LIGE NU:

Formand om svigt på bosteder: Nu kræver vi en ny redegørelse

Sundhedsudvalgets formand Palle Jensen er ked af, at fejlvisiteringen har gjort medarbejderne syge. Nu står han i spidsen for en ny redegørelse.

TV2 Nord kunne mandag afsløre, at flere pædagoger er blevet udsat for vold og trusler - og deraf senere sygemeldt - fordi de har taget sig af udviklingshæmmede borgere, der ikke burde være placeret i de pågældende bofællesskaber.

Det er Myndighedsafdelingen i Vesthimmerlands Kommune, som har fejlvisiteret borgerne til bofællesskaberne i Aalestrup. 

Afsløringen af dét svigt ærger Palle Jensen, der er formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerland Kommune.

- Jeg er rigtig ked af at høre, at nogle stykker er blevet sygemeldt, og at nogle er blevet fejlvisiteret i vores tilbud, tager jeg skarpt afstand fra - og det har vi taget hånd om: De borgere er der ikke længere. Men det er en ringe trøst for dem, der går sygemeldt, det kan jeg godt se, siger han.

To forskellige tilsyn påpegede allerede i september 2018, at der var problemer med visitationen. Alligevel har udvalget først nu bedt om en redegørelse.

- Udvalget fik at vide i august, at der var taget hånd om problemerne, at borgerne var flyttet et andet sted hen, og at der var indsat en ny ledelse i Ålestrup. Så derfor bliver redegørelsen først forlangt nu, forklarer Palle Jensen.

Ny redegørelse præsenteres i næste uge

Det er en intern undersøgelse, I har sat i gang. Det er med andre ord kommunen, der undersøger sig selv her. Burde der ikke være nogle uafhængige ind over en sag, som er så alvorlig?

- I første omgang er det vores juridiske afdeling, der laver redegørelsen. Hvis ikke den er tilfredsstillende, må vi se, om vi skal lave yderligere tiltag og få andre ind over.

Så kan du garantere, at din forvaltning ikke igen vil visitere borgere til bosteder, hvor de ikke er kvalificerede til at tage sig af dem?

- Det vil jeg virkelig håbe. Der er lavet retningslinjer, som Socialtilsynet har godkendt, så der er en bedre dialog om hvilke opgaver, man kan klare på bostederne. Så man har sikret sig, det ikke kan gentage sig.

Se indslag om bostederne i Vesthimmerlands Kommune. 
Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden