Seneste nyt:

Kritisable forhold på bosteder giver borgmester røde ører

Afsløringerne om forholdene på bostederne under Byen i Byen sætter borgmester Per Bach Laursen i "en pinlig situation"

TV2 Nord har de sidste fem dage, offentliggjort talrige historier om vold, drabsforsøg, narko og indespærring på bosteder hørende under den kommunale virksomhed Byen i Byen, der hører under Vesthimmerlands Kommune.

Således kunne man onsdag se og læse historien om, hvordan en beboer blev belønnet med hashpenge, hvis han opførte sig pænt - og om hvordan det var ansatte på det bosted han boede på, der fragtede ham til Viborg hvor stofferne skulle købes.

Ligeledes fortalte vi søndag og mandag om ansatte, der var blevet udsat for vold og drabsforsøg - og som under deres følgende sygemeldinger var blevet fyret fra deres job på bostederne under Byen i Byen.

Borgmester er "ikke stolt"

Som øverste leder for Vesthimmerlands Kommune er det Per Bach Laursen (V), der nu kan se tilbage på alle TV2 Nords historier. Og når han gør det, er han ifølge eget udsagn "ikke stolt"

- Som borgmester vil jeg siger, at det selvfølgelig ikke er rart at høre, at der er nogle af vores medarbejdere, der har haft frygt for at gå på arbejde. Det kan jeg ikke være stolt af, lyder det fra borgmesteren, som medgiver, at det nu er tid til selvrangsagelse i Vesthimmerlands Kommune.

Som tidligere beskrevet, har TV2 Nord berettet om hvordan ansatte på et af Byen i Byens bosteder skulle fragte beboere til Viborg for at købe hash. Den historie fik Per Bach Laursen til, for ved selvsyn at opleve, hvad det er for et bosted, kommunen tilbyder i dag, at besøge Aalestrup og den nye ledelse på stedet.

- Det har været en god oplevelse. Der er en ny ledelse dernede i dag samtidig med at rigtig mange af de gamle medarbejdere stadig er der. Man er i fuld gang med at få skabt en ny kultur dernede, og det er det, jeg glæder mig over i dag, siger Per Bach Laursen.

Venter på intern redegørelse

Kommunens sundhedsudvalg skal tirsdag i næste uge præsenteres for en intern undersøgelse af forholdene på Byen i Byen. Den undersøgelse ser borgmesteren frem til at læse, men han er allerede klar til - som øverste leder for kommunen og de 3500 ansatte - at indrømme, at sagerne giver røde ører.

- Det er en meget pinlig situation at stå i som borgmester, siger han og fortsætter:

- Jeg er øverste ansvarlige for 3500 medarbejdere og det forsøger jeg at være på bedste vis. Jeg skal nok tage min del af ansvaret, men i sådan en stor organisation er der forskellige niveauer, der har ansvaret, men jeg vil gerne vente og se, hvad vores interne afdækning viser på tirsdag.


230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

250522 Casper Steinfath i mål

Nordjyde skriver historie på vandet: - Meget vildere, end jeg havde drømt om

230522 Frederikshavn Boligforening

play Presset boligforening får ikke hjælp fra brancheforening

250522 Buster Juubel

play Glæde i Aalborg-lejren efter spændende afslutning: - Det handlede om bare at krige den hjem

Media Drop 250522 1937 ivha

37-årig varetægtsfængslet – kørte med vilje bil med unge af vejen

Til forsiden

Til forsiden