Britta Bruun-Schmidt er fratrådt sin stilling som handicap- og psykiatrichef i Vesthimmerlands Kommune. Foto: Hans Christian Lauritsen

Vesthimmerlands Kommune siger farvel til chef

Efter en gensidig aftale er Britta Bruun Schmidt stoppet i Vesthimmerlands Kommune. Det bekræfter kommunen overfor TV2 Nord.

Britta Bruun Schmidt har været chef i sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune siden 2006, men hun er i sidste uge stoppet efter gensidig aftale, oplyser kommunen.

TV2 Nord har de seneste uger afdækket en række kritisable forhold i kommunen, hvor indespærring, vold mod ansatte, snyd med offentlige systemer og  fejlvisitererede borgere har fundet sted på en række kommunale bofællesskaber i Vesthimmerlands Kommune. 

Forholdene i Bofællesskaberne i Aalestrup under den kommunale organisation Byen i Byen har også fået skarp kritik fra både Arbejdstilsynet og Socialtilsynet.

De påpegede i 2018 en række grove forhold efter uanmeldte besøg. De to tilsyn påpegede blandt andet, at det var farligt for de ansatte at gå på arbejde i Bofællesskabet Under Bøgen i Aalestrup, da der var risiko for vold, og at bofællesskaberne havde beboere, som de ikke er godkendt til eller havde kompetencerne til at kunne håndtere. 

Læs også Kritisable forhold på bosteder giver borgmester røde ører

Politikerne i sundhedsudvalget i kommunen har krævet en redegørelse for forholdene. Den redegørelse ventes færdig i løbet af et par uger.

Hvad udfaldet af undersøgelsen bliver, er derfor ikke kendt endnu, men den mangeårige chef for handicap- og psykiatri i Vesthimmerlands Kommune, Britta Bruun Schmidt, kommer ikke til at være en del af arbejdet med at rette op på de svigt, der har været i forvaltningen. 
 

Læs også Svigt på bosteder: Pædagoger vil sagsøge kommunen