SENESTE NYT:

Det nye Svinkløv Badehotel flytter ind i Utzon Centeret

Udstillinger om og mad fra Svinkløv Badehotel kan hele sommeren opleves i Utzon Centeret i Aalborg.

Svinkløv Badehotel, der i september 2016, nedbrændte skal genopbygges. Arkitekterne, der står for byggeriet, viser igennem sommeren deres arbejdstegninger frem i Utzon Centeret. Samtidig kan man opleve noget af den gastronomi, man tidligere kunne nyde på Svinkløv Badehotel. Det skriver Utzon Centeret i en pressemeddelelse. 

På Restaurant Jørn i Utzon Centeret kan man på udvalgte datoer opleve køkkenchef og forpagter på Svinkløv Badehotel, Kenneth Toft-Hansen, servere retter, der er inspireret af Svinkløv Badehotels køkken. 

-  Både Louise og jeg mente, at det var oplagt, at publikum fik mulighed for, at Svinkløv skulle på tallerkenen under udstillingen. Men det kommer ikke kun til at handle om, hvad der er på tallerkenen – men også hvad der omgiver gæsterne, siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen, der er udvalgt til at repræsentere Danmark ved kokkeverdensmesterskaberne, Bocuse d'or. 

Det er den fynske tegnestue Praksis Arkitekter, der skal stå for genopbygningen af badehotellet, og som udstiller deres tegninger med arbejdet. Det er planen, at Svinkløv Badehotel skal genopbygges ud fra samme arkitektur som arkitekten Ejnar Packness oprindeligt tegnede Svinkløv Badehotel. 

- Det interessante i Svinkløv-fortællingen set fra Utzon Center er forståelsen mellem sted og arkitektur og ikke mindst forståelsen mellem tradition og fornyelse, når vi arbejder med bevaringsværdige bygninger. Hvad sker der, når en bygning og dens fortælling forsvinder, og vi skal skabe en ny start, der både rummer historien og fremtiden?, siger Lasse Andersson, der er kreativ direktør ved Utzon Center.

Kenneth Toft-Hansen er i køkkenet på Restaurant Jørn d. 16. juni, 8.-9. juli og til sidst d. 4.-5. august. Genopbygningen af Svinkløv Badehotel forventes at starte i 2019. 

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Til forsiden

Til forsiden