SENESTE NYT:

El-fejl i tørretumbler skyld i Svinkløv-brand

Det var en elektricitetsfejl i en tørretumbler, som startede branden på Svinkløv Badehotel, viser de brandtekniske undersøgelser.

Kriminalteknikere fra Nordjyllands Politi har torsdag undersøgt brandtomten efter det nedbrændte Svinkløv Badehotel og kan nu fastslå, hvad der forårsagede branden, som kostede det 91 år gamle badehotel livet. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vores undersøgelser viser, at branden på hotellet er opstået i forbindelse med en elektricitetsfejl i en tørretumbler, siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Tørretumbleren var placeret i en kælder bag køkkenet. El-fejlen har fået et varmelegeme i tørretumbleren til at smelte.

- Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat, siger Frank Olsen.

Politiet mener nu, at brandårsagen er fuldt belyst. Branden bliver betragtet som et uheld, og politiet mener ikke, at der ligger nogen forbrydelse bag. Derfor er efterforskningen af branden nu afsluttet.

Svinkløv Badehotel brød i brand natten til mandag. Ingen personer kom til skade ved branden, men det historiske badehotel, som var en af Danmarks største træbygninger, stod ikke til at redde.

Hør vicepolitiinspektør Frank Olsen fortælle mere om torsdagens undersøgelser her: