LIGE NU:

Alle ansatte på plejecenter testet: 10 er ramt af corona

Efter udbrud af COVID-19 blandt både beboere og personale på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev, er samtlige 43 ansatte blevet testet.

- Det er flere, end vi havde frygtet.

Reaktionen kommer fra direktør for Sundhed og Velfærd i Brønderslev Kommune, Henrik Aarup-Kristensen, efter alle 43 ansatte på plejecentret for demente netop er blevet testet for COVID-19.

Af de 43 i personalestaben er 10 konstateret smittet.

Brønderslev Kommune har valgt at teste alle ansatte, efter en beboer i weekenden blev testet positiv for sygdommen. Og efter man testede samtlige beboere og ansatte tidligere på ugen.

Dengang var ni ansatte og seks beboere smittet – nu er endnu en ansat altså ramt.

- Nu har vi en endelig opgørelse over antallet af smittede og ved, hvad vi har med at gøre. Det har været positivt, vi fik lov at teste alle, i stedet for at resultaterne ville komme drypvist hen ad vejen. Nu kan vi også fortælle de pårørende hvilken opgave, vi står med, siger Henrik Aarup-Kristensen.

Alle de smittede ansatte på Plejecenter Valdemarsgade sendes nu i karantæne.

Men hvorfor vælger I ikke at sætte flere i karantæne end de 10, der er konstateret smittet? De kan jo godt have smittet andre kolleger og beboere, inden de vidste, de var smittet?

- Hvis du er konstateret positiv for COVID-19 eller udviser symptomer, så skal du i karantæne. Det er sådan, Sundhedsstyrelsen siger. Ellers kan jeg jo komme til at rømme plejecentret helt, så det ikke er nogen til at tage sig af beboerne. Men selvfølgelig skal vi passe på personalet og beboerne, siger direktøren for Sundhed og Velfærd i Brønderslev Kommune.

quote De er jo kommunens mest demente borgere, så jeg er ikke sikker på, de nødvendigvis forstår så meget af, hvad der sker. Men de registrerer selvfølgelig, at hverdagen er anderledes, og at er kommer nogen ind til dem, der er klædt anderledes på.

Henrik Aarup-Kristensen, direktør for Sundhed og Velfærd, Brønderslev Kommune

Hvad gør I for at sikre beboernes sikkerhed?

- Vi sørger for, at det personale, der er tilbage, ikke får bragt smitten rundt. Omklædningsrummene er delt op, og man møder ind forskudt af hinanden for at minimere risikoen for smittespredning. Vores hygiejnesygeplejerske kommer igen mandag og gennemgår procedurerne med vores medarbejdere, så de ved, hvordan de skal skærme borgerne, bruge værnemidler og forebygge smittespredning.

Får I nyt personale til at dække ind?
- Vi har fået vores vagtplaner til og med påske til at gå op med vores egne folk fra plejehjemmet. Vi forsøger at have en fast stab og undgå at bruge vikarer, så de ikke trækker smitten rundt fra sted til sted. Og så kan vi også trække på nogle af dem, vi har fra hjemmeplejen og tre dagplejere med sundhedsfaglig baggrund, der har meldt sig til at hjælpe.

Hvordan har beboerne reageret?
- De er jo kommunens mest demente borgere, så jeg er ikke sikker på, de nødvendigvis forstår så meget af, hvad der sker. Men de registrerer selvfølgelig, at hverdagen er anderledes, og at der kommer nogen ind til dem, der er klædt anderledes på (iført værnemidler, red.), men vi forsøger alligevel at lave så god en hverdag som muligt for dem. Men helt at undgå at de kan mærke en ændring, kan vi ikke undgå.

Alle medarbejdere vil inden for få dage igen blive testet for COVID-19 – for løbende at tjekke op på, om nogle skulle være blevet smittet.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

090521 VO Men in black demo TIL WEB Still

play Men In Black protesterede i Aalborg: En person anholdt

Til forsiden

Til forsiden