LIGE NU:

Alle beboere og ansatte på plejecenter testes for corona

To beboere på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev er smittet med Covid-19, nu er samtlige beboere og ansatte på plejecentret testet.

En 75-årig mand på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev blev allerede lørdag aften konstateret smittet med corona-virus, og onsdag er endnu en beboer samme sted testet positiv for Covid-19.

Det har fået Brønderslev Kommune til at bede om at få testet samtlige beboere og ansatte på stedet.

Det sker, fordi den 75-årige mand har været i kontakt med en del på centeret, forklarer sundhedsdirektør i Brønderslev Kommune, Henrik Aarup.

- Manden har haft en stor berøringsflade og været i kontakt med mange, og da vi nu kan konstatere, at endnu en beboer har vist symptomer og nu erklæret smittet, så mente vi, der var god grund til at få alle testet, siger Henrik Aarup.

Samtlige 32 beboere og 45 ansatte er onsdag eftermiddag blevet testet, og Brønderslev Kommune venter nu på svar fra prøverne.

- Vi skal have et samlet overblik over situationen, før vi ved, hvilken plan der skal lægges, men det er klart, at det personale, der måtte være smittet, bliver sendt hjem, ligesom det er en lægelig vurdering af eventuelt smittede beboere, hvorvidt de kan blive på plejecenteret eller de skal på sygehus, siger sundhedsdirektør Henrik Aarup.

Den 75-årige mand, der som den første på stedet, blev testet positiv for corona, er indlagt på sygehuset, mens den anden smittede beboer er afskærmet på plejecentret.

Da Plejecenteret er et demensplejecenter, er det vanskeligt at forklare beboerne, at de skal holde afstand til hinanden, sådan som Sundhedsstyrelsens vejledninger beskriver.

Beboerne har ifølge Brønderslev Kommune også svært ved at overholde hygiejnekravene, hvorfor man i stedet har afvaskning med klorvand to gange i døgnet i hele huset.

Alle pårørende til beboerne er blevet kontaktet.