LIGE NU:

Boom i boligsalg: - Interessen i de små byer er steget gevaldigt

Det er ikke kun i de store byer, at boligsalget går forrygende. Faktisk smitter det også af på de små byer rundt omkring - der hvor det normalt kan være lidt svært at lokke købere ud.

Der er rigtig godt gang i boligsalget for tiden. Og det har nu smittet af, så det også kan mærkes i de små byer, hvor ejendomsmæglerne tidligere har været udfordrede.

Det bekræfter en håndfuld ejendomsmæglere på tværs af Nordjylland overfor TV2 Nord. 

En af dem er Mark Frost fra Home i Dronninglund. Palmesøndag havde han 12 fremvisninger - og halvdelen af dem var i landsbyen Agersted, hvor der bare er 570 indbyggere. 

- Interessen på boligerne i de mindre byer er steget gevaldigt i forhold til, hvis vi bare kigger et par måneder tilbage. De har virkelig fået en opblomstring, fortæller mægleren. 

Folk vil have luft omkring sig

Vinteren har i forvejen været usædvanlig travl for ejendomsmæglerne og meget tyder på, at travlheden fortsætter et godt stykke ind i foråret.

- De vil ud og have noget mere luft omkring sig. Så vi kan også se, at de her små ejendomme, der ligger på landet om små villaer på landet, jamen dem har vi meget større efterspørgsel på, siger Mark Frost. 

Kort efter er han på vej ud af byen. Han skal have gjort klar til en fremvisning i en villa 1,5 kilometer uden for Dronninglund. Derude, hvor der er langt mellem naboerne og masser af plads. 

FAKTA

Og så ankommer de interesserede købere, til et hus der endnu ikke officielt er kommet til salg.

- Det er ikke sådan i dag, at vi kan vælge mellem 20 huse på markedet. Der er kun det her. Men vi er positive med det her, forklarer Anders Hedegaard Jensen fra Dronninglund, der er på fremvisning med sin kone. 

Der sælges langt flere boliger i år

Ifølge tal fra boligsiden, er boligsalget i Nordjylland steget med 34 procent, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. I Brønderslev Kommune, hvor dagens fremvisning foregår, er tallet 43 procent.

Det er anden gang at parret med tre børn er ude at se huset. 

- Vi har vores egen håndværker med i dag for at give syn på sagen, siger Anders Hedegaard Jensen.

Og meget tyder da også på, at huset her ikke når at være til salg særligt længe

- Det er ikke noget som helst at klage over. Vi er godt nok glade for, at være ejendomsmæglere i øjeblikket, fortæller Mark Frost.