LIGE NU:

Borgmester-glæde over to nye nærpolitistationer: Håbet er større tryghed for borgerne

De nye nærpolitistationer skal rykke politiet tættere på borgerne lokalt og gøre politiet mere fysisk tilgængeligt.

Tirsdag aften blev regeringen og en række partier enige om en ny politiaftale, der handler om de økonomiske rammer for politiet og anklagemyndigheden i perioden 2021 til 2023.

Aftalen fokuserer blandt andet på et mere nærværende og synligt politi, der rykker ud, når danskerne har brug for det, og som er til stede og tilgængeligt i hele landet. Sådan lyder det i pressemeddelelsen fra Justitsministeriet.

Aftalen rummer flere forskellige punkter - blandt andet at der skal etableres 20 nye nærpolitistationer i Danmark. Heraf skal to ligge i Nordjylland i henholdsvis Brønderslev Kommune og Vesthimmerlands Kommune.

Og dén nyhed vækker glæde hos de to kommuners borgmestre.

- Det er jeg glad for, fordi det har vi kæmpet for igennem længere tid. Det er fornuftigt, at vi får den station tilbage, som var der for nogle år tilbage, siger Mikael Klitgaard (V), der er borgmester i Brønderslev Kommune, til TV2 Nord.

- Det er kæmpe glædeligt, for det har vi arbejdet med i snart et år. Vi bad dem om at fokusere på Vesthimmerland, fordi vi har haft sorte pletter i forhold til beliggenheden af politistationer. Jeg synes dog, det har taget noget tid, men vi er glade, siger Per Bach Laursen (V), der er borgmester i Vesthimmerlands Kommune, til TV2 Nord.

Onsdagens reaktion fra Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune, ovenpå nyheden om, at kommunen nu får en nærpolitistation.

Håber på mere tryghed for borgerne

De nye nærpolitistationer skal rykke politiet tættere på borgerne lokalt og gøre politiet mere fysisk tilgængeligt.

Ifølge aftaleteksten vil stationerne være åbne for fysiske henvendelser i mindst 15 timer om ugen, og det vil være op til den enkelte politikreds at vurdere, hvordan åbningstiden fordeles henover ugen ud fra de pågældende lokale forhold.

På de nye nærpolitistationer vil borgerne blandt andet kunne få råd og vejledning samt lave anmeldelser. Betjentene vil blandt andet kunne sagsbehandle mindre sager, lave telefoniske tryghedsopfølgninger og patruljere i lokalområdet som et supplement til beredskabet. Sådan lyder det i aftaleteksten.

Borgmester Mikael Klitgaard (V) og borgmester Per Bach Laursen (V) både håber og tror på, at de nye stationer vil øge trygheden hos borgerne.

quote Der bliver kortere responstid, og det bliver nemmere for borgerne at komme i kontakt med politiet. Og så er en rullende patrulje også en fordel for borgerne.

Mikael Klitgaard (V), borgmester, Brønderslev Kommune

- Der bliver kortere responstid, og det bliver nemmere for borgerne at komme i kontakt med politiet. Og så er en rullende patrulje også en fordel for borgerne, siger Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune.

- Vi må se, hvad effekten bliver. Men jeg håber, at det kommer til at betyde større tryghed, og at vi får flere sager opklaret, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V), som yderligere tilføjer, at han får mange henvendelser fra borgerne om, at de synes, det er lang tid siden, de har set politiet.

quote Vi må se, hvad effekten bliver. Men jeg håber, at det kommer til at betyde større tryghed, og at vi får flere sager opklaret.

Per Bach Laursen (V), borgmester, Vesthimmerlands Kommune

Den nye politiske aftale er indgået mellem regeringen og partierne Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige.

Venstre er ikke en del af aftalen, fordi de er uenige i finansieringen af den nye politiaftale, der blandt andet skal ske i form af flere fartkontroller, højere bødetakster og en højere pris på teori- og køreprøver. Det kan du læse mere om her.

Aftalens hovedpunkter:

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden