LIGE NU:

Fartkontrol: Bilist kørte 151 kilometer i timen ved vejarbejde

13 personer kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, efter Nordjyllands Politi torsdag lavede fartkontrol på E39.

Alt for mange kører for hurtigt ved vejarbejde. Sådan lyder konklusionen efter Nordjyllands Politi torsdag lavede hastighedsmåling ved Rasteplads Vildmosen på motorvej E39.

På grund af vejarbejde på strækningen er fartgrænsen sat ned til 80 kilometer i timen. Alligevel var der 13 bilister, der kørte så hurtigt, at de vil få en betinget frakendelse af kørekortet. Den højeste hastighed, der blev målt, var på 151 kilometer i timen. Derudover får seks bilister et klip i kørekortet.

- Det er uansvarligt at køre for stærkt på en strækning med vejarbejde, hvor forholdene ikke er ordnede som følge af netop vejarbejdet. Jeg vil gerne opfordre alle trafikanter til, at man udviser særlig hensyn på sådanne strækninger, hvor personale jo også kan opholde sig, siger Thomas Ottesen, der er leder af Nordjyllands Politis operative færdselsafdeling.

Vejarbejde betyder i øvrigt, at reglerne skærpes. Det vil sige at en overskridelse af fartgrænsen på over 40 procent udløser en betinget frakendelse. I tilfældet ved kontrollen torsdag svarede det til en fart på 112 km/t.

Alt for mange kører for hurtigt ved vejarbejde. Sådan lyder konklusionen efter Nordjyllands Politi torsdag lavede hastighedsmåling ved Rasteplads Vildmosen.
Alt for mange kører for hurtigt ved vejarbejde. Sådan lyder konklusionen efter Nordjyllands Politi torsdag lavede hastighedsmåling ved Rasteplads Vildmosen.
Foto: Per Frank Paulsen