LIGE NU:

Fond trækker støtte: Kommune skal finde 10 millioner kroner til nedbrændt restaurant

Brønderslev Kommunes borgmester, Mikael Klitgaard (V), er skuffet over, at Realdania har trukket sig ud af projektet om genopførelsen af Restaurant Hedelund.

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard (V) er med egne ord godt træt af, at Realdania har trukket sig ud af projektet om genopførelsen af Restaurant Hedelund i Rhododendronparken i Brønderslev.

Et af byens populære samlingspunkter nedbrændte natten til den 17. maj 2018.

Siden har Brønderslev Kommune arbejdet på at skaffe midler til genopførelsen, som i runde tal ifølge Mikael Klitgaard kan beløbe sig helt op imod 20 millioner kroner. Tidligere har styregruppen bag genopførelsen modtaget i omegnen af otte millioner kroner i udbetalt forsikringssum efter branden.

- Jeg havde fået det indtryk, at Realdania ville give 10 millioner kroner til projektet, så jeg er selvfølgelig meget skuffet over, at de nu har trukket sig, siger Mikael Klitgaard.

Han fortæller, at hvis Realdania ikke havde trukket sig fra projektet, så havde det set lyst ud med genopførelsen af Restaurant Hedelund.

Realdania begrunder blandt andet deres afslag til projektet med, at ”for Realdania er det afgørende at projektet ikke bliver et ”murstensprojekt”, derfor er det vigtigt, at der er et forpligtende samarbejde med aktører, der kan skabe liv i huset.”

Mikael Klitgaard siger, at kommunen nu står i en helt ny situation, da der mangler de 10 millioner kroner til projektet.

Han er selv i tvivl om, hvilken løsning der skal til, for at Restaurant Hedelund kan genopføres.

- Det vil være simpelt af hive de 10 millioner kroner op af kommunekassen, men så går det jo ud over noget andet, siger Mikael Klitgaard.

Der er nu nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra alle partierne i Brønderslev Kommune, og på onsdag er det afsat to timer til et temamøde, hvor der skal kigges på muligheder for at finde midler til genopførelsen af Restaurant Hedelund.

- Derefter skal arbejdsgruppen komme med en indstilling til byrådet, og så må vi se, hvad der skal ske, siger Mikael Klitgaard.