LIGE NU:

Hjallerup: Klasse sendt hjem efter smittetilfælde

Endnu en nordjysk skole har sendt en klasse hjem efter et COVID-19-tilfælde. Denne gang i Brønderslev Kommune hvor smittetallet de seneste døgn har været stigende.

En 9. klasse på Hjallerup blev mandag sendt hjem, efter en elev er blevet smittet med COVID-19. Det drejer sig om 24 elever samt en lærer. De er lige nu hjemsendte og venter på testsvar, oplyser distriktsskoleleder Hans Jørgen Bæk.

Skal igennem to tests

Eleverne skal modtage undervisning hjemmefra indtil der er taget to tests. Der skal mindst gå to dage mellem hver test, før eleverne kan vende tilbage, og man forventer derfor først, at undervisningen kan genoptages på normal vis i næste uge.

- Vi er meget opmærksomme på også de øvrige klasser. Heldigvis har vi taget forholdsregler og haft adskilte klasser i frikvartererne. Men eleverne har jo også mindre søskende på skolen. Så vi venter spændt på testresultaterne, siger distriksskoleleder Hans Jørgen Bæk til TV2 Nord.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen

Hjallerup ligger i Brønderslev Kommune, hvor smittetallet i forvejen er stigende, hvilket har ført til restriktioner på flere områder.