LIGE NU:

Hør sangen: Elever fra Try skriver støttesang til alle nordjyder

Musikholdet på Try specialefterskole ved Dronninglund har lavet en støttesang til alle nordjyder. Ti elever i musiklassen og deres to musiklærere skrev på tre dage sangen, der forhåbentlig kan give lidt opmundring i denne coronatid.

- Det skal nok gå, det tager bare noget tid, siger 17-årige Nina Friis fra Hirtshals, der er med på Try Efterskoles støttesang, en støttesang til alle os nordjyder fra musikklassen.

Sammen med de to musiklærere, Mads Torp og Gunnar Larsen, er de ti elever i musiklassen hver kommet med forslag til, hvordan teksten til sangen skal være.

- Vi mødes hver morgen, og lige nu snakker vi om de ting, der sker med hensyn til corona og nye restriktioner, og så blev vi enige om, at vi kunne jo skrive en støttesang, og så gik vi i gang, siger musiklærer Mads Torp.

 
 

Mink som stikord

Hver elev skrev nogle stikord ned, som de synes kunne være med i sangen, og et af de første stikord, der kom op, var mink. 

Og ordet mink var også det første, 15-årige Kalle Vinther kom på.

- Jeg kommer fra Djursland, og mange af mine kammerater og deres forældre, som har netop minkavl, kender jeg rigtig godt, og jeg synes, det er synd for dem, siger Kalle, der foruden at synge også spiller sologuitar på støttesangen på sin egen flotte blå guitar. 

 
 

- Vi startede onsdag morgen med at finde teksten. Torsdag brugte vi hele dagen på at indspille alle spor og sang. Hver af eleverne har indsunget vokal flere gange, for at det skulle komme til at lyde som et stort kor, og torsdag aften satte vi os sammen og mixede det hele sammen. Fredag morgen lå sangen ude på vores facebook og har fået 10.000 visninger, så vi er så stolte, siger Mads Torp med glød i stemmen.

Og nu er sangen ude, og alle både lærer og eleverne håber, at vi nordjyder vil tage godt imod støttesangen.

- Vi må stå sammen om det her, for vi må jo indrømme, vi har det jo egentligt godt nok, siger musiklærer Mads Torp.