LIGE NU:

Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

Hjallerup Idrætsforening er dybt økonomisk afhængig af at Hjallerup Marked bliver gennemført. Både foreningerne og markedet presser på for at få en udmelding fra myndighederne.

Borde, stole og telte står opmagasineret i containere på markedspladsen i Hjallerup. Det hele er klar til at blive pakket ud. Efter planen skal der være Hjallerup Marked fra den 3. til den 6. juni, men om det bliver til noget, er der ingen, der ved endnu.

- Vi vil jo rigtig gerne holde et Hjallerup Marked, men vi er jo i tvivl om, hvad myndighederne vil give os lov til. Vi prøver at presse på for at få nogle svar, siger formand for Hjallerup Marked, Keld Nielsen.

Hjallerup Marked donerer hvert år omkring 1,5 millioner kroner til de lokale foreninger. Hjallerup Idrætsforening modtager hvert år omkring 600.000 kroner og er dermed stærkt afhængige af at markedet bliver gennemført.

- Det betyder alt, at der er et Hjallerup Marked, for at vi kan drive den her forening. Ellers skal vi begynde at skære ned eller hæve kontingenterne. Hvis vi gør det, så falder en masse unge mennesker fra, siger Claus Kongsgaard, der er formand for Hjallerup IF.

quote Vi kommer ikke til at lave et marked på halv kraft

Keld Nielsen, formand, Hjallerup Marked

200.000 gæster og 2000 frivillige

Normalt bliver Hjallerup Marked besøgt af 200.000 gæster, og 2000 frivillige får det hele til at fungere. Sidste år blev markedet aflyst for første gang siden 1744. De frivillige omkring markedet lægger planer, men har indtil videre udskudt at skrive bindende kontrakter med leverandører. Det kan de ikke blive ved med.

- Når vi kommer til 1. april, så skal vi tage en beslutning om, hvad gør vi, siger Keld Nielsen.

I dag lyder forsamlingsloftet på 5 personer, så meget skal ændre sig hvis markedet skal blive til noget. Formanden er indstillet på at gennemføre et reduceret marked med mange restriktioner, men ikke for enhver pris.

- Vi kommer ikke til at lave et marked på halv kraft. Hvis vi kan lave 75 procent, af det vi plejer, så kan det nok lade sig gøre. Ellers vil vi hellere vente et år mere.

Hjælpepakker er nødvendige, hvis markedet ikke bliver til noget

Medlemmerne i Hjallerup IF hjælper til på markedet, og det er med til at give et socialt sammenhold i foreningen. De er også frivillige ved Karneval i Aalborg og Nibe Festivalen. Samlet giver det en indtægt på 900.000 kroner til klubkassen, og det er næsten halvdelen af klubbens årlige budget på 2 millioner kroner. 

Da alt blev aflyst sidste år kunne de frivillige ikke tjene penge til klubkassen og der var heller ingen udlodning fra Hjallerup Marked. Foreningen har i stedet fået penge fra statslige hjælpe pakker og et ekstra medlemstilskud fra Brønderslev Kommune. Foreningen får økonomiske udfordringer hvis markedet heller ikke bliver gennemført i år.

- Så er der jo kun at håbe på, at der igen kommer nogle hjælpepakker til os, for ellers kan det ikke løbe rundt, siger Claus Kongsgaard.

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

20210416-222157-L_27Mb

Slog alle rekorder: 1,5 millioner mennesker så Martin Jensens koncert fra toppen af AKKC

Cykelhandlere

Cykelmangel: Et halvt til et helt års ventetid på en ny cykel

Roman 110 procent dagpengesats

Midlertidig dagpengeordning får flere i uddannelse

20_percent

play Limfjordsrådet i desperat bøn: - Hjælp os med at opspore spøgelsesgarn

Til forsiden

Til forsiden