LIGE NU:

Politireform: Borgmester vil have nærpoliti i Brønderslev og Dronninglund

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard har kontaktet politidirektør og justitsministeren for at kommunen kan blive tilgodeset i den nye politireform.

Borgmester i Brønderslev Kommune Mikael Klitgaard ønsker, at den nye politireform betyder, at kommunen efter fem år at være uden fast politi nu får synligt politi i gadebilledet – og allerhelst to lokalstationer.

Det fremgår af et brev, som Mikael Klitgaard har sendt til politidirektør i Nordjylland Anne Marie Roum Svendsen og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Mikael Klitgaard skriver i brevet, at det optimale vil være en lokalstation i både Brønderslev og Dronninglund begrundet i den geografiske afstand, og at kommunen nok skal være behjælpelig med at finde lokaler til formålet.

Borgmesteren mener, at flere betjente i gadebilledet vil betyde mere tryghed for borgerne:

”Nærheden betyder meget, og fra flere sider har jeg fået oplyst, at mange er utrygge ved, at der er forholdsvis lang responstid ved et akut behov for hjælp fra politiet. Også forretningsdrivende i både Brønderslev og Dronninglund by har kontaktet mig med ønsket om mere politi i gadebilledet, idet synligheden har en mærkbar og effektiv effekt bl.a. i forhold til at begrænse butikstyveri,” lyder det i brevet til politidirektøren og justitsministeren.