LIGE NU:

Stemmesluger melder sig ud af Socialdemokratiet

Lars Bisgaard Andreasen var sit partis topscorer ved kommunalvalget i Brønderslev 2017. Nu forlader han partiet - begrundelsen er "grænseoverskridende adfærd" fra partifæller.

De færreste partier bryder sig om, at der opstår intern uro kort før et valg. I Socialdemokratiet i Brønderslev Kommune er der imidlertid nærmest lettelse over, at et af partiets 11 byrådsmedlemmer, Lars Bisgaard Andreasen, har meldt sig ud af Socialdemokratiet og fortsætter som løsgænger.

Ganske vist var Lars Bisgaard Andreasen ved valget for snart fire år siden dén socialdemokrat, der fik flest personlige stemmer. 711 stemte på ham, mens den daværende spidskandidat, Arne M. Jensen, fik 649 personlige stemmer. Kun Venstre-borgmester Mikael Klitgaard fik flere stemmer end Lars Bisgaard Andreasen.

Men dels var partiforeningen grundigt træt af hans sololøb i valgkampen og prøvede - dog uden held - at få ham ekskluderet, fordi han havde brudt de etiske spilleregler. Dels havde Lars Bisgaard Andreasen for et år siden meddelt, at han ikke ville genopstille.

Det skete, efter at han ikke vandt opgøret om at blive ny borgmesterkandidat ved valget 16. november i år. Denne afstemning vandt Bettina Bøcker Kjeldsen.

Blev medlem af S som 13-årig

Nu, godt otte måneder før valgperiodens udløb, melder Lars Bisgaard Andreasen sig så ud af det parti, han har været medlem af, siden han var 13 år. I dag er han 52 år, så det er næsten 40 år som socialdemokratisk partimedlem, der nu slutter.

Han er, siger han, "megaked" af at forlade partiet. Men han har fra partifæller i byrådet oplevet en adfærd, der "overskrider grænsen for, hvad jeg kan leve med".

Lars Bisgaard Andreasen vil ikke konkret beskrive, hvilken hændelse der er tale om. Men den hænger sammen med den ganske ophedede debat om placeringen af en nyopført restaurant Hedelund, efter at den daværende bygning i 2018 brændte. Den nu forhenværende socialdemokrat har argumenteret for, at restauranten ikke genopføres på sin hidtidige placering, men ved de kulturelle institutioner, der tænkes etableret i Pedershaabs gamle bygninger.

Udover denne konkrete - og efter Lars Bisgaard Andreasens opfattelse grænseoverskridende - hændelse kritiserer han også, at partiet ikke under den nye spidskandidat har markeret en klar og tydelig oppositionspolitik i forhold til byrådets borgerlige flertal.

Vil ikke udelukke, at han genopstiller

Da han i fjor havde tabt urafstemningen om at blive spidskandidat, bebudede han, at han ikke ville genopstille ved valget i år. Nu fortsætter han som løsgænger, men siger samtidig, at han "ikke vil udelukke, at jeg kunne finde på at stille op igen i november".

Det hænger, forklarer han, sammen med, at de planer for hans private virksomhed, som han sidste år havde, da han varslede sit farvel til kommunalpolitik, i mellemtiden er slået i stykker af corona-pandemien.

Hvis han igen stiller op, bliver det ikke, siger han, for et andet parti, men i givet fald for en ikke-partipolitisk liste.

- Jeg brænder for Brønderslev by og for Brønderslev Kommune og vil gerne slås videre for det. Men jeg bliver aldrig medlem af et andet parti end Socialdemokratiet, siger Lars Bisgaard Andreasen.

Formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Brønderslev, Bettina Bøcker Kjeldsen, kalder det ærgerligt, at hendes byrådskollega har meldt sig ud - og hun undrer sig over, at det sker.

især fordi hun ikke mener, at Lars Bisgaard Andreasen over for hende eller for gruppen har fremført den kritik, han begrunder sin beslutning med.

- Som nærmeste leder kan jeg jo kun handle, hvis man kommer og fortæller, at man er utilfreds med noget eller føler sig krænket over en andens adfærd. Og det har Lars ikke gjort, siger hun. 

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

Til forsiden

Til forsiden