LIGE NU:

Succes med nyt undervisningstilbud

Brønderslev Forsyning har indrettet et såkaldt energilaboratorium som gymnasieelever fra fem gymnasier i Nordjylland bruger som undervisningslokaler, så man har flyttet undervisning fra klasseværelset og ud i praksis.

quote Det er dejligt at komme ud og lave noget praktisk.

- Casper Laursen, Gymnasieelev.

Det sidste halve år har Brønderslev forsyning haft besøg af flere end 350 gymnasieelever. I gamle dage ville elever og lærere have fået en rundvisning, men nu bliver eleverne i stedet undervist på stedet.

Casper Laursen går i 1.g, men er glad for at komme ud og lave noget praktisk.
Casper Laursen går i 1.g, men er glad for at komme ud og lave noget praktisk.
Foto: Mogens Jørgensen

Med støtte fra flere private fonde og Region Nordjylland har Brønderslev Forsyning indrettet undervisningslokaler i det nye fliseværk.

Ole Gaarn Lindgren er fysiklærer og nyder at se eleverne koble teori og praksis.
Ole Gaarn Lindgren er fysiklærer og nyder at se eleverne koble teori og praksis.
Foto: Mogens Jørgensen

Ved hjælp fra de private fonde er det lykkedes at få indrettet klasselokalerne med det sidste nye udstyr indenfor fremstilling af energi.

- Det er fedt nok at komme ud i stedet for at sidde indenfor på gymnasiet i fem timer, så er det dejligt at komme ud og lave noget praktisk og få hjælp og vejledning af folk, der arbejder på forsyning til dagligt, siger Casper Laursen, der går i 1.g.

Og man kan straks mærke på både elever og lærer, at de nyder at være ude og få lov at afprøve ting, som tager afsæt i nogle af de bæredygtige teknologier, man anvender netop på Brønderslev Forsyning.

- Det er fantastisk mulighed for os at komme herud og prøve at lave koblingen mellem at sidde og lave forsøg i teori og så bagefter få lov at lave forsøget i praksis, siger fysiklærer, Ole Gaarn Lindgren.

Brønderslev Gymnasium og fysiklærer Ole Gaarn Lindgren skal i løbet af ugen tre gange bruge Brønderslev forsynings nye energilaboratorium som undervisningslokale.