Seneste nyt:

Tiltale: Fritidsfisker forsøgte at stikke af fra kontrol

En 71-årig mand sejlede ifølge anklageskriftet videre, da fiskerikontrollen forsøgte at standse ham.

Skal man tro sagens anklageskrift, så var det noget af et drama, der udspillede sig i farvandet ud for Asaa i formiddagstimerne 24. januar 2020. 

Fiskerikontrollen var nemlig på inspektion og ville i den forbindelse standse og kontrollere en 71-årig mand fra Østvendsyssel, da han var på fiskeri i sin jolle.

Mødet mellem fisker og kontrol udviklede sig tilsyneladende til en længerevarende jagt, der begyndte ved 8.30-tiden om formiddagen og først sluttede klokken 10.52, da det tilsyneladende lykkedes fiskerikontrollen at få den 71-årige mand stoppet med henblik på at lave kontrol. 

FOROMTALE AF RETSSAG

Nægtede at standse

Det fremgår i hvert fald af anklageskriftet, at den 71-årige fritidsfisker flere gange blev anmodet om at standse, men ignorerede opfordringen og sejlede videre.

Det fremgår også videre af anklageskriftet, at der måske var en grund til, at manden ikke havde den store lyst til at snakke med fiskerikontrollen. Han er nemlig også tiltalt for at have fisket med seks garn med en samlet længde på 420 meter, selvom han kun havde lov til at fiske med tre garn på i alt 135 meter. 

Han er desuden tiltalt for at have fisket med grej, der ikke var mærket efter reglerne.

Kan blive frataget ret til at fiske

Når sagen efter planen kommer for retten fredag, vil den 71-årige fritidsfisker blive mødt af et krav om en bøde for lovovertrædelserne. 

Men anklageren vil også gå efter at få manden fradømt retten til at være fritidsfisker i en periode, som retten skal tage stilling til længden af.

Det fremgår ikke før sagens start, hvordan manden forholder sig til anklagerne og den beskrivelse, som politiet tegner af begivenhederne.