LIGE NU:

Udvisningssag fra Brønderslev: Hjemvendte Thida mangler permanent opholdstilladelse

Der er endnu ikke sat punktum i sagen om den udviste Thida Den fra Brønderslev, der imod reglerne blev sendt til Cambodja.

En familie fra Brønderslev ved stadig ikke, om de er købt eller solgt. Som TV2 Nord har fortalt kom moren hjem, efter at havde været udvist til Cambodja på grund af en fejl, men hun har stadig ikke fået sin opholdstilladelse - og dermed besked om, at hun må blive hos sin knap seks måneder gamle dreng Andreas.

Jens Petersen og hans kone Thida Den nyder at være sammen med deres søn Andreas hjemme i Brønderslev, men deres fremtid som familie er stadig usikker. Thida er nemlig rejst ind på en såkaldt indrejsetilladelse, og den har en tidsfrist.

- Jeg føler mig bestemt ikke tryg, før hun har fået sin permanente opholdstilladelse, for i realiteten kan de bestemme, at hun igen skal vises ud af landet. Hvis man overtræder visumreglerne kan det få konsekvenser, så hun for eksempel risikerer at få karantæne, og det vil vi gøre alt for at undgå, siger Jens Petersen.

quote Vi kan ikke slappe helt af, før vi får besked på om Thida må blive i Danmark hos mig og Andreas

Jens Petersen, Andreas' far

Familien søger permanent tilladelse

TV2 Nord var med i Københavns Lufthavn, da Thida efter næsten to måneders fejlagtig udvisning endelig kunne vende hjem, men der opstod alligevel et drama i paskontrollen.

Ifølge myndighederne i lufthavnen giver Thidas indrejsetilladelse nemlig kun lovligt ophold i Danmark i 10 dage, selv om Udlændingestyrelsen for nyligt har bevilget hende en såkaldt processuel opholdstilladelse. Det betyder, at hun må være i Danmark, mens hendes sag om familiesammenføring behandles på ny. Familiens advokat mener kun, at sagen kan få et udfald:

- Jeg forventer, at Thida får tildelt en permanent opholdstilladelse, og at den er udstedt inden den 1. december. Jeg kan ikke forestille mig, at udlændingemyndighederne kan finde på, at sende hende ud af landet igen på baggrund af de fejl, der er sket i sagsbehandlingen, siger advokat Henrik Skaarup fra Brønderslev.

Udlændingestyrelsen overså spædbarn

Efter TV2 Nord har fortalt om sagen, blev Udlændingenævnet klar over, at de havde begået en fejl, da Thida blev udvist fra Danmark sidst i september måned. Myndighederne havde overset, at Jens og Thida havde en lille dreng, og derfor blev sagen sendt til fornyet behandling i Udlændingestyrelsen.

Men Udlændingestyrelsen har altså ikke afgjort sagen endnu. Det nordjyske socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen har tidligere presset på for at få Thida hjem. Nu presser han på for en afgørelse i sagen.

- Jeg synes, myndighederne skulle skynde sig med at få udstedt en opholdstilladelse til Thida. Familien har været nok igennem på grund af fejl i sagsbehandlingen, så hun skal have lov til at være sammen med sin lille søn, siger Bjarne Laustsen.

Sagen skal afsluttes, før familien er tryg

Bjarne Laustsen vil nu igen skrive til Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye, så Thidas sag kan blive færdigbehandlet inden hendes visum udløber. Familien føler sig ikke tryg, før det sker:

- Vi kan ikke slappe helt af, før vi får besked på om Thida må blive i Danmark hos mig og Andreas, for det har været hårdt at undvære hende de seneste par måneder, siger Jens Petersen.

TV2 Nord har forsøgt at få et interview med Udlændingestyrelsen, men de har foreløbigt ikke svaret på vores spørgsmål i sagen.

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

Til forsiden

Til forsiden