LIGE NU:

Voergaard Slot skal være ramme om teater om natten

For første gang i Danmark kan man opleve natteater, og det kommer til at foregå på Voergaard Slot nord for Dronninglund.

På ydersiden af voldgraven skal publikum sidde i telte, og på den anden side vil skuespillere bruge Voergaard Slot som rammen for et levende teaterstykke.

Men på et punkt skiller forestillingen sig ud fra det teater, vi er vant til at se på en scene - den kommer nemlig til at foregå om natten.

Det er ifølge Voergaard Slot første gang, at der bliver vist natteater i Danmark.

- Covid-19 har skabt en unik mulighed for et samarbejde mellem Voergaard Slot og en forening med næsten 200 medlemmer, der ikke kunne få kompensation eller anden økonomisk støtte. Den fælles idé er en oplevelse for nordjyder – konceptet er Nat på Slottet. Vi tror på, at vi har skabt et koncept, der kan skabe magi i sommernatten, fortæller Anker Laden-Andersen, der er formand for Voergaard Slots bestyrelse.

Teateret og fortællingerne vil bestå af en række korte indslag, der beskriver det liv, der er og har været omkring Voergaard. Der vil være historiefortælling og ildshow.

Efter teateroplevelsen kan gæsterne sove i opstillede telte eller egne telte, som sættes op udenfor voldgraven.

Natteaterforestillingen laver Voergaard Slot i samarbejde med aktivitetsforeningen Rødder og Vinger.

- Gejst, begejstring og forventning er det, der præger vores medlemmer. Vi er ved at lave et natteater med de ord der forsvandt ud af det danske sprog, som f.eks. færgemanden, lygtemanden, elverpigen og mosekonen, der brygger, siger Michael Kristensen, der er bestyrelsesformand for Rødder og Vinger.

På grund af Covid-19 kan der maximalt deltage 100 personer pr. aften. 

Program

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden